Preskočite na glavni sadržaj

13.DOKUart u Bjelovaru

13.DOKUart u Bjelovaru
13. DOKUart - Međunarodni festival dokumentarnog filma u Bjelovaru se održava od 6. do 12. listopada 2018. U glavnom festivalskom programu bit će prikazano 11 domaćih i inozemnih filmova, po izboru selektorice Rade Šešić. Još dva dodatna naslova namijenjena su posebnim projekcijama za učenike srednjih škola, te gledatelje posebnog programa DOKUart na selu.
vrijeme: 06.10.2018. - 12.10.2018.
Uz film Srbenka, Nebojše Slijepčevića, ovogodišnjeg kandidata za europskog Oscara, na programu festivala je i šest hrvatskih premijera. Otvara ga jedna od njih, španjolski film La Chana, Lucije Stojević, Hrvatice koja od svoje sedme godine živi u Španjolskoj. Među više od 20 nagrada koje je s njime osvojila, film je dobio i nagradu publike na najvećem festivalu dokumentarnog filma u svijetu IDFA u Amsterdamu. Također, premijerno će biti prikazani i indijski film Tungrus, austrijski Djeca, dva nizozemska Slušaj i Leno i ribica, te njemački film Sibirska ljubav.
 
Festival ima i bogat popratni program. Osim posebnih projekcija u malom, intimnom kinu DOKUbusu, kao i projekcija u alternativnim prostorima, uoči, za vrijeme i nakon festivala, DOKUart tradicionalno gostuje i na selu. Ovaj put u Općini Berek s rumunjskim filmom Kupus, krumpir i ostali demoni. Također, dio programa, po završetku festivala prikazuje se i u HFS-ovu kinu Tuškanac u Zagrebu.
 
Sastavni dio festivala je i Mali DOKUart, koji već 11. godinu nagrađuje dokumentarne filmove osnovnoškolaca, DOKUradionica za osnovnoškolce s uglednim predavačima Damirom Čučićem i Borisom Poljakom, predavanja uglednih dokumentarista, projekcije za bjelovarske osnovce i srednjoškolce...
 
Projekcije 13.DOKUarta održat će se u kino dvorani Kulturnog i multimedijskog centra u Bjelovaru.
 
Sve informacije o festivalu možete pročitati na njihovoj službenoj ili Facebook stranici.
 
Izvor: HAVC