Preskočite na glavni sadržaj

28. Festival JazzHR/Jesen

28. Festival JazzHR/Jesen
28. Festival JazzHR/Jesen, u organizaciji Hrvatskog društva skladatelja, počinje 17. listopada i završava 21. listopada 2018. Svi koncerti održavaju se u Jazz & cabaret klubu Kontesa, s početkom u 21 sat. 
vrijeme: 17.10.2018. - 21.10.2018.

Najbolji od najboljih ove će jeseni zagrebačku publiku i njihove goste svojim jedinstvenim muziciranjem odvesti u čaroban svijet jazz glazbe. Zaljubljenici u jazz doći će na svoje, a vi koji još to niste, pripremite se na neodoljiv spoj nespojivih interpretacija koji će vas osvojiti već prvim taktom i rezervirajte svoje mjesto na ovogodišnjem festivalu.
 
Festival JazzHR/Jesen ove sezone ugostit će ponajbolje svjetske glazbenike na novoj lokaciji u Zagrebu, u prostoru Jazz & cabaret kluba Kontesa. Ovogodišnji festival traje pet dana, a počinje 17.10.2018 i završava u nedjelju 21.10.2018. Festival će otvoriti jedan od najnadarenijih jazz gitarista Samo Salamon i Howard Levy, najbolji usni harmonikaš u povijesti jazz glazbe. Na pozornici će im se pridružiti udaraljkaš Nino Mureškić, a na koncertu će predstaviti nove skladbe s njihovog albuma „Peaks Of Light”.
 
Drugi dan rezerviran je za belgijskog pijanista i skladatelja Jef Nevea koji će sa svojim triom, uz Lennarta Heyndelsa na kontrabasu i Jensa Boutterya na bubnjevima, unijeti posebni čar u jesenski festival.
 
Trećeg dana festivala, poljski pijanist Marcin Wasilewski, kontrabasist Slawomir Kurkiewicz i bubnjar Michal Miskiewicz, koji su dio Marcin Wasilewski Tria, predstavit će svoj novi album „Live”. Svojom glazbom šire pozitivan stav, pričaju svoju životnu priču kroz koju razotkrivaju osjećaje, a istodobno sviraju s velikim zanosom i jedinstvenom intrepretacijom. 
 
Zoran Majstorović, multiinstrumentalist, skladatelj i aranžer ugostit će jednog od najboljih jazz vibrafonista na svijetu, Joe Lockea. Pridružit će im se kontrabasist Simone Seafini i bubnjar Klemens Marktl. Ove je izvrsne glazbenike spojila ljubav prema jazzu, a svojom glazbom publiku će na koncertu uvesti u svoj poseban svijet glazbe o kojem će se zasigurno još dugo pričati.
 
Američki trubač i skladatelj Ambrose Akinmusire, kojeg su kritičari časopisa DownBeat proglasili najboljim jazz trubačem na svijetu, sa svojim kvartetom zatvorit će 28. Festival JazzHR/Jesen. Na pozornici će mu se pridružiti Sam Harris na glasoviru, Harish Raghava na kontrabasu & Justin Brown na bubnjevima. 
 
I ove godine raznovrsnim programom publika će uživati u pet dana vrhunskih jazz koncerata s jedinstvenim umjetnicima koji će u Zagreb donijeti djelić svjetske jazz scene.
 
Ulaznice za koncerte po cijeni od 30, 70 i 150 HRK mogu se kupiti na www.ulaznice.hr na svim prodajnim mjestima sustava ulaznice.hr te na prodajnim mjestima kazališta Komedija.

Više informacija o festivalu potražite na:
Facebook stranici jazz.hr,
https://www.facebook.com/events/1935831173203678/ i na 
http://www.jazz.hr/