Preskočite na glavni sadržaj

11. Clubture Forum i 4. SUFFest 2018. u Križevcima

11. Clubture Forum i 4. SUFFest 2018. u Križevcima
Od 27. do 29. rujna će se u Križevcima u sklopu Clubture Foruma – susreta organizacija nezavisne kulture iz svih krajeva Hrvatske, održati i četvrto izdanje festivala 'Suvremene umjetničke forme' u kojemu će se u tri dana predstaviti desetak umjetnika i umjetnica.  
vrijeme: 27.09.2018. - 29.09.2018.

Savez udruga Klubtura i Kreativni veznik alternativnog razvoja kulture (K.V.A.R.K.) od 27. do 29. rujna u Križevcima organiziraju 11. Clubture Forum. Otvaranje Foruma zakazano je za četvrtak, 27.9. popodne, sa zatvaranjem u subotu oko 15 sati. U sklopu Foruma posjetitelje očekuje filmski, diskurzivni, radioničarski i bogati umjetnički program

Clubture Forum dugogodišnji je program Saveza udruga Klubtura / mreže Clubture pokrenut 2008. godine i ove godine bilježi jedanaestu realizaciju. Radi se o susretu organizacija nezavisne kulture iz svih krajeva Hrvatske koji se svake godine održava u drugom gradu. Kroz program Foruma, organizacije nezavisne kulturne scene povezuju se s lokalnom zajednicom – građanima grada domaćina i otvaraju teme relevantne za lokalni društveni i kulturni razvoj. Clubture Forum stvara uvjete za razmjenu znanja, iskustava i vještina među organizacijama nezavisne kulturne scene te jača međusobne partnerske odnose. Cilj je Foruma utjecati na vidljivost ovih organizacija prema donosiocima odluka i široj javnosti.

Otvaranje Foruma predviđeno je za četvrtak 27. rujna u 16:30 sati u Klubu kulture u Hrvatskom domu u Križevcima. Edgar Buršić (Fakultet za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije, Pula) i Davor Mišković (udruga Drugo more, Rijeka) u sklopu će otvaranja predstaviti rezultate svojeg istraživanja Umrežavanje kroz ustrajnost o suradničkim procesima u mreži Clubture. Nakon otvaranja, uslijedit će projekcija filma Do zadnje kapi - Tajni rat za vodu u Europi u Kinu Kalnik zajedno s diskusijom na temu vode kao javnog dobra.

Drugi dan Foruma, u petak, ističemo javnu tribinu Novi pogledi na kulturne i društvene centre u Republici Hrvatskoj koja će se održati u 17h u Knjižnici Franjo Marković.

U sklopu tribine udruga Kurziv predstavit će publikaciju o nezavisnim prostorima i njihovim akterima, kojom će se pokušati odgovoriti na pitanje na koje su sve načine kontinuirani napori nezavisne scene doveli do društveno-kulturnih centara kakvima ih danas poznajemo. U središnjem dijelu tribine kroz trenutne će se prilike i mogućnosti djelovanja kulturnih centara u Križevcima, od strane predstavnika Grada Križevaca, institucija i nezavisnih organizacija u kulturi artikulirati potencijalni modeli i metode uključivanja lokalne zajednice u djelatnu mrežu kulturnih centara. Za kraj će se predstaviti kratak presjek budućeg djelovanja ovakvih centara na nacionalnoj razini. Pored lokalnog jačanja i umrežavanja centara, ispitat će se mogućnosti financiranja novih modela društveno-kulturnih centara i širenja njihove društvene funkcije prema zaštiti javnih dobara te utjecaj na institucionalne i kulturološke okvire.

Govornici na tribini su Matija Mrakovčić (KURZIV - Platforma za pitanja kulture, medija i društva), Melita Habdija (ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Križevci), Sandro Novosel (pročelnik UO za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam), Saša Lončarić (udruga K.V.A.R.K.) i Antun Sevšek (Savez udruga Operacija Grad). Moderator tribine je Domagoj Šavor (Savez udruga Klubtura).

Iz subotnjeg programa izdvajamo otvoreni kružok Community radio na kojem će predstavnici splitskog KLFM-a i zagrebačkih Radija Attack i Vibre predstaviti svoja iskustva u uspostavljanju i vođenju community radija, te distribuciji domaće glazbe. Pozivaju se zainteresirani da sudjeluju u diskusiji i kroz pitanja zađu u zanimljivi svijet radijskog etera.



Posjetitelji će u večernjim terminima svakoga dana moći prisustvovati bogatom programu križevačkog Festivala Suvremene Umjetničke Forme - SUFFest. Opširnije

Program Foruma financijski podržavaju Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Zagreb - Gradski ured za kulturu, obrazovanje i sport te Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva kroz program Centri znanja za društveni razvoj.

Program festivala SUFFest 2018.

Četvrtak, 27.9.2018.

20:00h, Kino Kalnik - Buš?Bum! bubnjarski koletiv - koncert
20:30h, Klub kulture - KSEN. (audio art) / Franjo Maltar (video art) - koncert
22:00h, Klub kulture - SUFF party: DJ Radamant

Petak 28.9.2018.

18:00h, Mala dvorana Hrvatskog doma - Tomislav Brajnović „Direct Link“
Petar Brajnović „Model za nakovanj na put za ljevaonicu čelika“ - izložba, otvaranje
19:00h, Kino Kalnik - Danko Frišćić / Igor Zlobec, KRIŽEVCI: ULTRA-PAS & MEDIA-PAN 2//SPIRITUAL EXTRAVARGANZA 2“ - izložba, otvaranje
20:00h, Galerija K2 - Tomislav Buntak „Beskrajna priča“ -izložba, otvaranje
21:00h, Klub kulture - Teatar K.V.A.R.K.: Pravila Igre (prema tekstu Samuela Becketta - istraživački rad)
- kazališna predstava, predpremijera, redatelj: Boris Čataj
22:00h Klub kulture, SUFF party: DJ Vedasara Dub

Subota 29.9.2018.

18:00 - 20:00h, Mala dvorana Hrvatskog doma - Tomislav Brajnović „Direct Link“,
Petar Brajnović „Model za nakovanj na put za ljevaonicu čelika“ - izložba
18:00 - 20:00, Kino Kalnik - Danko Frišćić / Igor Zlobec, KRIŽEVCI:ULTRA-PAS & MEDIA-PAN 2//SPIRITUAL EXTRAVARGANZA 2“ - izložba
18:00 - 20:00h, Galerija K2 - Tomislav Buntak „Beskrajna priča“ - izložba
20:00h, Klub kulture - Dokukino - „Dum Spiro Spero“, redatelj: Pero Kvesić, 2016. - projekcija
22:00h, Klub kulture - SUFF party: Projekt DJ program Klub mladih




Opširnije:
https://www.facebook.com/udrugakvark/