Preskočite na glavni sadržaj

Split Open Jazz Fair festival

Split Open Jazz Fair festival
U splitskom Etnografskom muzeju u četvrtak je najavljen Split Open Jazz Fair festival kreativne i improvizirane glazbe, koji će se ovog petka i subote održavati u samom središtu grada, u Đardinu.
vrijeme: 31.08.2018. - 01.09.2018.

Posjetitelji će na Festivalu moći uživati u Instrumental Dayu u kojem će u petak nastupiti Waveform iz Splita, te kasnije u sklopu Klasične hrvatske četvorke + 1 izvođači iz Zagreba i Splita. Drugog dana Festivala je SOJF Vox Day, kada će u subotu na pozornicu izaći Elena Stella & A.J. Jazz Trio iz Zadra i Biograda, a sve će završiti glazbom koju će izvesti Šporkestar.

Umjetnički voditelj jazz projekta Davor Hrvoj rekao je da je ideja Stivija Vučkovića o daljnjem razvoju jazz glazbe u Splitu hvale vrijedna, da je to potrebno gradu kao što je Split koji teži poboljšanju turizma i kulture, te da bi Split bi mogao biti poznat po jazzu i na njemu zarađivati. Važnim smatra i to što politika podržava inicijativu jazz festivala u Splitu te poziva Splićane i njihove goste da u petak i subotu budu s njima u Đardinu.

Da je Split još prije 20 godina imao svjetski jazz festival, koji je nakon dvije godine zatvorio svoja vrata, podsjetio je glazbenik i idejni začetnik Split Open Jazz Fair festivala Stiv Vučković, istaknuvši kako se sada ponovno stvorila određena energija da se krene s jazz festivalom.

"Imamo jedno odlično ozračje. Bitno je sagraditi temelj, dobiti dozvole i krenimo graditi. Za drugi jazz festival već sada mogu najaviti da će se održavati 23., 24. i 25. kolovoza na više gradskih lokacija uz gostovanje svjetskih imena", rekao je Vučković i dodao da će prvi festival pokazati što Split može pružiti na području jazza.

Direktorica gradske turističke zajednice Alijana Vukšić rekla je kako je festival idealna prilika da svi dođu na kultnu gradsku lokaciju u Đardin. Pozvala je sve da ovoga vikenda dođu u Split, u kojem se osim najavljenog jazz festivala u Muzeju grada Splita održava i Festival klasične glazbe MAG, u Dioklecijanovim podrumima Čari klasične glazbe, te na Rivi koncert irske i engleske glazbe.

Ulaz na festival je besplatan. (Hina)

https://www.facebook.com/1Split-Open-Jazz-Fair-194820251199931/