Preskočite na glavni sadržaj

Treći Rab Jazz Fest od 6. do 9. rujna

Ovogodišnje, treće izdanje Rab Jazz Festivala koje će se održati od 6. do 9. rujna, dovodi u staru jezgru tog pitoresknog grada niz vrhunskih glazbenika, a posljednja večer bit će posvećena jednom od najvećih među njima, vibrafonistu i skladatelju Bošku Petroviću.
vrijeme: 06.09.2018. - 09.09.2018.

Sedam godina nakon smrti u Vili Mahač, velikom glazbeniku u čast članovi njegova trija Primož Grašić i Mari Mavrin će, s Vidom Jamnikom, zasvirati kao sastav "Jazz Continuo" u programu "Music of Boško Petrović".

Večer će se nastaviti kod zvonika Sv. Ivana Evanđelista gdje će nastupiti Ervin Baučić Blues Bend, najavljeno je u četvrtak s Rab Jazz Festa.

Kod tog zvonika otvorit će ga 'prva dama hrvatskih šlagera', Gabi Novak s pijanistom Matijom Dedićem, a kasnije iste večeri, na Trgu Municipium Arba nastupa Ivana Kindl, koja će uz svoje pjesme izvesti obrade nekih poznatih funk/soul/blues/ jazz izvođača.

U petak, 7. rujna, u Parku Dorka pozornicu će podijeliti Jazziana Croatica, zagrebačkog bubnjara, udaraljkaša, skladatelja, slikara i pjesnika Borne Šercara, te sextet riječkog pijaniste, aranžera i skladatelja – Zvjezdana Ružića,

Za dan kasnije najavljen je gitaristički spektakl na Trgu Slobode – Pjaceti - nastupit će Elvis Stanić, jedan od najboljih i najpoznatijih hrvatskih jazz gitarista, sa svojom grupom, te jedan od najvećih gitarističkih gypsy jazz virtuoza današnjice i učenik škole legendarnog Djanga Reinhardta – Stochelo Rosenberg, kojemu će se na rapskom koncertu pridružiti Mozes Rosenberg i Mate Matišić. (Hina)

https://www.facebook.com/rabjazzfest/