Preskočite na glavni sadržaj

Ovca u kutiji 2018. / međunarodni festival slikovnice

Ovca u kutiji 2018. / međunarodni festival slikovnice
Treći međunarodni festival slikovnice 'Ovca u kutiji' održat će se u Pazinu od 10. do 14. rujna 2018. godine, a dio festivalskog programa odvijat će se i u Trstu, Kopru, Umagu, Novigradu, Lupoglavu, Karojbi i Cerovlju.
vrijeme: 10.09.2018. - 14.09.2018.

U petodnevnom druženju namijenjenom i širokoj publici i struci, i djeci i odraslima, bit će održan velik broj književnih programa, likovnih radionica, performansa, izložbi i predstava. U popodnevnom uličnom programu, Petrica Kerempuh i Gospođa Balada predstavljat će prolaznicima slikovnice i njihove autore. Održat će se i akcija „Slikovnica u izlogu“ o kojoj će više riječi biti tijekom Festivala.

Želja udruge Knjiga u centru iz Zagreba i Gradske knjižnice Pazin koji organiziraju Festival, jest popularizirati slikovnicu i njezine autore te od Pazina napraviti svjetski centar slikovnice u koji će jednom godišnje dolaziti umjetnici i ljubitelji ovog visokovrijednog književnog žanra.
Nakon prve dvije festivalske godine u kojima je preko tri tisuće posjetitelja pratilo preko pedeset festivalskih programa, nakon gostiju iz Kine, Irana, Austrije, Litve i Njemačke, ovogodišnji Festival predstavit će pisce, ilustratore, pripovjedače i nakladnice iz Venezuele, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske.

Uz programe za djecu i mlade na kojima će nastupiti Jana Bauer, Saša Krnic, Urška Bonin, Patricio Alejandro Aguero, Suzana Dedić, Ljiljana Marinković, Dejan BeogivIć, Melita Rundek, Silvija Šesto, Sanja Pribić, Vanda Čižmek, Igor Baksa, Nikolina Manojlović Vračar, Irena Zelena, Ivana Šaronja Stojak, Veseljko Stojak, Tatjana Jambrišak, Zoran Pongrašić, Snježana Berak, Igor Baksa, Marina Marušić, Paula Jurman, Višnja Levak, Nataša Dragoja, u večernjim satima autori Franjo Anžlovar, Štef Bartolić, Silvija Šesto, Darko Macan i Zoran Pongrašić predstavit će  novopokrenutu biblioteku slikovnica (samo) za odrasle Vrata u podrum.

U okviru Međunarodnog festivala slikovnice Ovca u kutiji održat će se i jednodnevni stručni seminar Od ideje do slikovnice / Od slikovnice do art terapije te dvije radionice za odraslu publiku: Kako se piše slikovnica, književnice Ane Đokić i Slikovnica kao art terapija, psihoterapeuta Ivana Baruna. Broj mjesta na radionicama je ograničen. Prijave na email: festivalovcaukutiji@gmail.com.

Treći međunarodni festival slikovnice Ovca u kutiji održava se pod pokroviteljstvom Grada Pazina, Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Zajednice nakladnika. Partneri Festivala: Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade, Kazališni Epicentar,  Hrvatsko čitateljsko društvo, Društvo „Naša djeca“ Pazin, Društvo likovnih stvaratelja Pazin, Gradska knjižnica Novigrad, Gradska knjižnica Umag, Pučko otvoreno učilište u Pazinu, Knjižnica Kopar, Muzej grada Pazina, Etnografski muzej Istre – Museo Etnografico dell’ Istria, Kreativni centar, Ibis grafika, Studio Moderna, Pučko otvoreno učilište "Ante Babić" Umag.

https://www.facebook.com/festivalovcaukutiji/

Program festivala ⇒