izložba

Izložba Filipa Popovića 'Razglednica iz Zagreba' u Tivtu


vrijeme: 16.06.2019. - 25.06.2019.
mjesto: Tivat, Crna Gora

Izložba 'Razglednica iz Zagreba' Filipa Popovića bit će premijerno predstavljena u sklopu projekta Putevima bokeljskih Hrvata, u muzeju 'Zbirka pomorskog nasljeđa' u Tivtu, Crna Gora, od 16. lipnja 2019. Bit će otvorena deset dana, a potom seli u Hrvatsku.

Pothodnik Savskog mosta, Željeznički kolodvor ili Ilica samo su neka od prepoznatljvih zagrebačkih mjesta koje Popović predstavlja na jedan novi način. Njegove fotografije ne otkrivaju skriveno, one su otvorene i lako prohodne ali nisu lišene tajni. Autor izrazitu pažnju posvećuje kompoziciji kadra u čemu se vidi njegova primarna profesija televizijskog kamermana, ali ta disciplina zapravo omogućava lakši ulazak u njegovu priču. A ta priča je Zagreb kao živi, pulsirajući velegrad, ali jednako tako i grad u kojem Popović nailazi na male, starinske oaze sporog proteka vremena.
 
Projekt Putevima bokeljskih Hrvata drugu godinu zaredom kroz kulturu spaja dva naroda. Zajedničkim projektima i akcijama cilj ovog projekta je bolje razumijevanje, razmjena iskustava i nova suradnja.


Foto: Glavni željeznički kolodvor u Zagrebu / © Filip Popović

“Zagreb je moja prva ljubav osjećam ulice ovog grada i često prolazeći njima primjećujem trenutke koje rado snimim. Upravo tako je nastala ova izložba za koju mi je posebno drago da će prvo predstavljanje imati upravo u Boki kotorskoj! Prošle sam godine imao prilike upoznati sve ljepote bokokotorskog zaljeva. Ovdje sam stekao nove prijatelje, a ovog ću proljeća svakako snimiti i ljepote crnogorske obale koje također želim pretočiti u jednu lijepu foto priču!” –  Filip Popović

(D.H.F., 14.06.2019)