Preskočite na glavni sadržaj

4. Eko-etno fest u Loparu

U subotu, 1. rujna, u loparskom parku Kapić održat će se već tradicionalni Eko-etno fest sa zanimljivim program kojim će predstaviti bogatu folklornu baštinu otoka Raba.
vrijeme: 01.09.2018.
 

Uz rapske svirače tradicionalnog puhačkog instrumenta miha, plesove dviju folklornih skupina te pučko pjevanje, posjetitelji će uživati u zvucima podravskog cimbala te gajdi i instrumenata načinjenih od različitih poljoprivrednih alata u izvedbi gostiju iz inozemstva ( iz Češke, Slovačke, Makedonije i Slovenije).

 

Program će početi u 18 sati sajmom autohtonih proizvoda koji će u ponudi imati domaće poljoprivredne i prehrambene proizvode, prirodnu kozmetiku, suvenire bazirane na bogatoj etnografskoj baštini (pretežito proizvode lokalnih OPG-ova).

 

Središnji dio programa, odnosno festival tradicionalne glazbe (smotra miha), započet će u 20,00 sati. Uz rapske svirce miha A. Brnu, B. Škarića i G. Gušćića, plesne sekcije Kulturno-umjetničkog društva „San Marino“ i Folklornog društva „Rapski tanac“ te loparske Pučke pjevače, u programu ove godine kao gosti sudjeluju cimbalist Marijan Janči iz Bjelovara, gajdaški sastav Spojené Huky Slovenska čiji članovi dolaze iz Češke, Slovačke i Makedonije, a kao svojevrsnu zanimljivost ističemo Bučenske ramplače iz Slovenije koji sviraju instrumente načinjene od različitih alata npr. grablja, kose i dr.

 

Uz financijsku potporu Ministarstva kulture RH, Općine Lopar i Turističke zajednice Općine Lopar, program organizira Centar za kulturu Lopar.

 

Ulaz je slobodan!


Facebook event