Preskočite na glavni sadržaj

11. SEFF - Smaragdni eco film festival

Ovogodišnje jedanaesto izdanje počinje 4. lipnja u Gospiću u KIC-u kako bi pod geslom 'Lička eko priča', u svom nastavku obišao Smiljan (Memorijalni centar Nikole Tesle), Perušić (Pećinski park Grabovača), Otočac (Gradski park), Rudopolje (ZIP line), a zatim se vratio u Hrvatsku Kostajnicu, Sisak i Zagreb. Naime, festivalski tim iz mjesta u mjesto putuje biciklima.
vrijeme: 04.06.2018. - 10.06.2018.
 

SEFF - Smaragdni eco film festival je jedinstveni putujući festival filmova o zaštiti prirode i okoliša. Iako će ovo izdanje festivala biti po mnogo čemu posebno zbog reljefa, brdsko planinskog područja, festivalski tim će prikazivati kratke ekološke filmove koji bude ekološku svijest. Uz projekcije pripremili su i tribine, koncerte, te izložbu radova na svili Mojce Astrid Aparnik. Festivalski tim čine direktori sličnih festivala i redatelji iz Rusije, SAD-a, Grčke, Španjolske, Južnoafričke republike, Nizozemske, Portugala, Irana, Srbije, Dominikanske Republike te Hrvatske.

 

Završnica festivala i proglašenje najboljih filmova zakazana je za 10. lipnja u Centru mladih Ribnjak u Zagrebu. Proglasiti će se najbolji filmovi iz tri kategorije: kratkometražni, dugometražni i animirani.

 

SEFF je jedinstven u svijetu jer međunarodni festivalski tim biciklima obilazi mjesta i prikazuje filmove koji bude ekološku svijest. Ove godine na festival je pristiglo preko 1 400 filmova od kojih je selektirano njih 70.

 

Organizator festivala je EKS - ekološko kulturna scena iz Hrvatske Kostajnice. Pokrovitelji SEFF-a su Hrvatski audiovizualni centar, Društvo hrvatskih filmskih redatelja, Grad Gospić, te Sisačko-moslavačka županija.

 

Cjelokupni program i sve ostale detalje potražite na službenoj Facebook stranici festivala.


Izvor: HAVC