Preskočite na glavni sadržaj

Klasici 21. stoljeća – novi ciklus projekcija Motovun Film Festivala

Novi ciklus projekcija Motovun Film Festivala predstavlja najvažnije redatelje i filmske autore našeg stoljeća – nova imena koja polako ulaze u povijest.
vrijeme: 24.05.2018. - 28.05.2018.
Dvadeseto stoljeće imalo je Fellinija, Formana, Bunuela, Godarda… tko su njihovi nasljednici našeg vremena? Ima li naše vrijeme podjednako snažna autorska imena?

 

Klasici 21. stoljeća filmski je ciklus Motovun Film Festivala kojim predstavlja najvažnije redatelje novog stoljeća. Tko su vodeća imena kinematografije našeg doba? Ova inventura najvažnijih i najboljih u filmu današnjice zamišljena je kao vodič kroz suvremeni film za one koji žele znati više: svaki odabrani autor bit će predstavljen reprezentativnim filmom i kratkim uvodnim predavanjem u kojem se njegov ili njezin rad pozicionira na suvremenoj kinematografskoj karti.

 

U prvom krugu ovog ciklusa predstavit će se tri vodeća filmska redatelja: Roy Andersson, Michael Haneke i Ulrich Seidl, s njihovim nedistribuiranim ili manje poznatim filmovima (23. svibnja Pjesme s drugog kata, 25. svibnja Zabavne igre, 27. svibnja Pasji dani). Mjesto događanja je Tjedan za ljude i umjetnost Nesvrstani u kući Lauba. Sve projekcije počinju u 21 sat, a ulaz je slobodan.

 

Do kraja sezone, najavljen je još jedan krug s predstavljanjem nova tri imena: tijekom srpnja gledatelji će upoznati Andreu Arnold (Velika Britanija), Yorgosa Lahtimosa (Grčka) i Rubena Ostlunda (Švedska).

 

Ciklus Klasici 21. stoljeća podržali su Hrvatski audiovizualni centar i Gradski ured za kulturu Grada Zagreba.

 

Izvor: HAVC