Preskočite na glavni sadržaj

5. Bistrički zvukolik

Jubilarni 5. Bistrički zvukolik će od 3. do 6. svibnja 2018. godine u BlueSun Hotelu Kaj u Mariji Bistrici okupiti rekordnih 160 natjecatelja, koji će pred uglednim stručnim žirijem u ukupno petnaest kategorija izvoditi klasičnu glazbu. 
vrijeme: 03.05.2018. - 06.05.2018.

Nakon što je 4. izdanje ovog međunarodnog mješovitog natjecanja glazbenika solista i komornih sastava prošle godine okupilo 125 natjecatelja iz 4 države, ove je godine broj prijavljenih narastao na rekordnih 160 iz Hrvatske, Austrije, Bosne i Hercegovine i Slovenije. Natjecanje je podijeljeno na 9 dobnih kategorija za soliste te 6 kategorija za komorne sastave. Sve izvedbe pratiti će stručni sud u kojemu će biti 12 poznatih glazbenih pedagoga, instrumentalista i pjevača: Zoran Juranić, Matej Zupan, Vedran Tuce, Marin Zokić, Petra Vidmar, Diana Grubišić Ćiković, Krešimir Bedek, Ida Gamulin, Borut Zagoranski, Lidija Horvat Dunjko, Anđelko Krpan i Belma Alić.

Sudjelovanje rekordnih 160 natjecatelja rezultirati će izuzetno bogatim programom koji će u četiri dana trajati čak 30 sati, a uz samo natjecanje biti će održana i tri koncerta.

U četvrtak 3. svibnja u Bazilici Majke Božje Bistričke nastupiti će Duo Bedek/Draušnik (Krešimir Bedek, gitara i Martin Draušnik, violina).

U subotu 5. svibnja posjetitelji će na istom mjestu moći uživati u koncertu u izvedbi članova ocjenjivačkog suda ovogodišnjeg natjecanja, dok će završni koncerti najboljih natjecatelja biti održan u Bluesun Hotelu Kaj nakon proglašenja pobjednika u petak 4 svibnja te u nedjelju, 6. svibnja.

http://www.bistricki-zvukolik.com.hr/

Facebook stranica: https://www.facebook.com/pages/Bistri%C4%8Dki-ZVUKOLIK/476907265743793