Preskočite na glavni sadržaj

Mediteranski festival knjige u Splitu

Mediteranski festival knjige u Splitu
Ovogodišnji Mediteranski festival knjige (MFK), koji će se održati u kompleksu splitskoga ŠC-a Gripe od 9. do 13. svibnja u organizaciji Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske pri Hrvatskoj gospodarskoj komori i uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture i Grada Splita, osim gostovanja svjetske književne zvijezde Joa Nesbøa, priprema raznovrstan, bogat program za sve uzraste. 
vrijeme: 09.05.2018. - 13.05.2018.

Program MFK-a realizirat će se u vidu promocija knjiga, susreta i druženja s autorima, panel diskusija, edukativno-kreativnih radionica za djecu te večernjeg zabavnog programa, a slijedit će već poznate programske linije:
  • Bellatristika – predstavljanje beletristike
  • Mudri libri – predstavljanje publicistike
  • Mediteranski brevijar – panel diskusije na temu Mediterana
  • Med i teran – predstavljanje poezije
  • Kolibrić – dječji program
  • Mare Nostrum – inozemni program.
 
Urednik programa MFK-a KRUNO LOKOTAR ističe: „Iznimno smo zadovoljni interesom za sudjelovanje u programu koji su pokazali nakladnici i autori, kojima je stalo predstaviti se na ovome Festivalu koji već sada, u drugoj godini održavanja, slovi kao referentna točka, jer je jedina doista velika sajamsko-festivalska književna manifestacija južno od Rijeke i Zagreba, kojoj gravitiraju ne samo Dalmacija i Lika, nego i dio Bosne i Hercegovina. Na Festivalu će se promovirati brojni književni noviteti, među ostalima, knjige Tonka Maroevića, Elene Ferrante, Hrvoja Rupčića kao i slikovnice Olje Savičević Ivančević i Svjetlana Junakovića te Sonje Gašperov. Od inozemnih gostiju, osim Joa Nesbøa (Norveška), čije je gostovanje na programu u petak, 11. svibnja, od 10 do 12 sati, posjetit će nas Charles Potts (SAD) i Ognjen Spahić (Crna Gora). Posebne tematske cjeline bit će posvećene Hercegovini i Dalmaciji kao kulisi, a na panelima će se raspravljati i o lektiri, suradnji nakladnika i knjižničara, rezidencijama za pisce te drugim zanimljivim temama. Kao i prošle godine, veliku pažnju poklanjamo programu za djecu, koju očekuju radionice, igraonice, turnir u igrama, dječja predstava. U večernjem off-programu posjetitelji će se moći opustiti i zabaviti uz storytelling, cabaret, koncert. Program smo dopunili i izložbom radova karikaturista Davora Štambuka.“
 
Događanja će se, kao i prošle godine, odvijati na četiri lokacije: pozornici u velikoj dvorani, malom Bookvariju (svečana sala I. dio), Bookvariju (svečana sala II. dio) i kavani Cukarin Gripe.
 
Za sve posjetitelje ULAZ JE BESPLATAN, a knjige će se prodavati s popustom do čak 70 %. Izbora neće manjkati, s obzirom da je i ove godine sudjelovanje na Festivalu potvrdilo više od 60 nakladnika.
 
Sve informacije i detaljni program MFK-a, koji će se još dopunjavati, s rasporedom radionica dostupni su na mrežnoj stranici www.mfk.hr, a objavljivat će se i na Facebook stranici Festivala https://www.facebook.com/mfksplit/.