Preskočite na glavni sadržaj

Pannonian folklor fest

U Osijeku će se od 22. do 25. lipnja održati prvi Pannonian folklor fest, a nastupit će pet ansambala koji njeguju koreografirani folklor, i to četiri iz Hrvatske i jedan iz inozemstva, najavili su u utorak u Osijeku predstavnici Organizacijskog odbora.
vrijeme: 22.01.2018. - 25.01.2018.
Cilj tog festivala je spojiti sve četiri hrvatske folklorne zone – panonsku, jadransku, dinarsku i alpsku, zbog čega će iz svake zone nastupiti po jedan vrhunski folklorni ansambl, o čemu se još vode razgovori, a kao poseban gost festivala, 24. lipnja, nastupit će nacionalni ansambl "Lado", rečeno je.

 

Predsjednik Organizacijskog odbora festivala osječko-baranjski dožupan Goran Ivanović rekao je rekao je na konferenciji za novinare kako je ovakav festival potreban Osijeku i ovoj Županiji, jer je ovaj dio Hrvatske poznat po bogatoj folklornoj i tradicijskoj kulturi, koju treba njegovati i prikazati javnosti.

 

Festival zajednički organiziraju gradska i županijska Turistička zajednica, a održavat će se ispred secesijskog zdenca na Šetalištu kardinala Franje Šepera.

 

Drago mi je da je Osječko-baranjska županija pokrenula ovu inicijativu. Time Osijek obogaćuje turističku ponudu i imat će kontinuitet kulturnih događanja tijekom godine, do početka "Osječkog ljeta kulture", rekao je gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić.

 

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić naglasio je kako je to još jedan u nizu zajedničkih projekata grada Osijeka i Županije, dodavši kako cjelokupnoj javnosti treba pokazati bogatstvo tradicijske kulture. (Hina)