Preskočite na glavni sadržaj

9. Noć kazališta

9. Noć kazališta
Deveta po redu Noć kazališta održat će se 25. studenoga a organizatori najavljuju najbogatiji program do sad u kojemu će sudjelovati 80-ak kazališnih institucija i organizacija u oko 50 mjesta diljem Hrvatske, uz bogat popratni program koji će trajati od 16. do 26. studenoga. 
vrijeme: 25.11.2017. - 25.11.2017.

Manifestacija koju je pokrenulo Narodno sveučilište Dubrava u Zagrebu, uz pomoć partnera iz cijele zemlje i ove će godine okupiti velik broj sudionika iz svih krajeva te se očekuje još veća posjećenost nego proteklih godina, ističu organizatori u priopćenju.

S dosad prijavljenih 80-ak kazališnih institucija i organizacija, nacionalnih kazališta, javnih i nezavisnih kazališta, te drugih javnih ustanova u kojima se odvija kazališna djelatnost, kao i amaterskih kazališnih skupina u pedesetak mjesta u RH, ovogodišnja, deveta po redu Noć kazališta, sadržavat će najbogatiji program do sad, dodaju.

Manifestacija koja jednom godišnje okuplja sve zainteresirane kazališne institucije u Hrvatskoj u jedinstvenom godišnjem događanju posvećenom približavanju kazališne kulture što većem broju ljudi, ove godine proširena je bogatim popratnim programom koji će se održavati od 16. do 26. studenog, a uključivat će stručne tematske okrugle stolove, izvedbe kazališnih predstava na više mjesta i lokacija u zemlji te raznovrstan popratni program.

Organizatori posebno ističu da je ove godine Europska noć kazališta "poprimila oblik množine", te se pretvorila u 'noći kazališta', koje su započele još 4. i 5. studenog u Bugarskoj, nastavljaju se 18. studenog u Češkoj, Slovačkoj, Austriji i Bosni i Hercegovini, a završavaju 25. studenog u Hrvatskoj, Crnoj Gori i Srbiji.

"Na taj način, Europa proteže aktivnosti popularizacije i vidljivosti kazališne djelatnosti na cijeli mjesec studeni, omogućavajući time i međunarodnu cirkulaciju zainteresenirane publike", poručuju.

Noć kazališta tradicionalno se održava treće subote u studenom, no kako ona ove godine pada na 18. studenoga te se poklapa s Danom sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, organizatori su nakon apela braniteljskih udruga njezino održavanje pomaknuli na 25. studenoga. (Hina)