izložba

Izložba 'Procesi' Tanje Minarik predstavlja se u Bernu


vrijeme: 01.06.2019.
mjesto: Bern, Švicarska

U subotu, 1. lipnja s početkom u 19 sati, u galeriji dreiviertel u Bernu, Švicarska otvara se izložba Tanje Minarik - Procesi. Izložba je rezultat suradnje kolektiva queerANarchive iz Splita i nezavisnog galerijskog prostora dreiviertel. 

Nakon postave rada Procesi autorice Tanje Minarik 2017. u galerijskom prostoru Multimedijalnog kulturnog centra u Domu mladih u Splitu, te  postava rada u Athens Museum of Queer Arts u Grčkoj 2018.  rad će ovom prilikom biti predstavljen u Švicarskoj, u suradnji s nezavisnim galerijskim prostorom dreiviertel u Bernu. Izložba se otvara 1. lipnja u 19 sati, a može se razgledati zaključno s 6. lipnja. 

U tehničkom smislu višekanalna video instalacija, Procesi je rad u kojem se isprepliću pitanja privatnog i javnog, pitanja koja autorica otvara kroz tekstualne dnevničke zapise koji fragmentarno prate i propituju procese koji mijenjaju i određuju njeno životno iskustvo. A dnevničke zapise prate video snimke gradova koje sama autorica opisuje kao svojevrsne meditacije o odnosima kroz petlje, praznine i međuprostore. Ti prikazi grada bez identiteta i povijesti Procese čine potragom ovog autorice za vlastitim antropološkim mjestom.

Izložba je dio programa kolektiva qIZLOŽBE koji u partnerstvima s drugim europskim organizacijama nezavisne kulture radi na promociji mladih hrvatskih queer umjetnika/ca na međunarodnom nivou.

(D.H.F., 30.05.2019)