Preskočite na glavni sadržaj

24. memorijal 'Franjo Krežma'

24. memorijal 'Franjo Krežma'
24. memorijal 'Franjo Krežma', međunarodni susret mladih gudača, održat će se u atriju Gradske straže Muzeja Slavonije u Osijeku, od 11. do 13. studenoga 2016. godine, u organizaciji udruge Glazbena mladež Osijek. Program koncertnih večeri započinje u 19 sati.
vrijeme: 11.11.2016. - 13.11.2016.
 
Tijekom tri koncertne večeri, osječkoj će se publici predstaviti 18 mladih glazbenika koji svojim nagradama, znanjem i vještinom potvrđuju izvrsnost ovogodišnjega programa. Memorijal dugogodišnjom tradicijom i kvalitetom okuplja najbolje gudače svih uzrasta u spomen na osječkoga virtuoza Franju Krežmu.

U petak, 11. studenoga, na rasporedu su učenici glazbenih škola iz Zagreba, Splita, Rijeke i Osijeka, a koji su prvonagrađeni na 54. hrvatskom natjecanju učenika glazbe i plesa. Nastupaju Tirsa Habuda, Lucija Philips, Matea Barišin, Matej Mijalić, Lucija Mušac, Veronika Fišter i Lucija Pejković. U subotu, 12. studenoga, nastupaju istaknuti studenti glazbenih akademija iz Ljubljane, Budimpešte i Zagreba. U studentskoj će nam se večeri predstaviti Marija Bašić, Máté Soós, Izak Hudnik te kvartet kontrabasa Scaramelli Bass Quartet. Slovenac Izak Hudnik prvonagrađeni je na ovogodišnjem, 11. po redu, međunarodnom violončelističkom natjecanju „Antonio Janigro“ u Rovinju. Iz Slovenije nam, također, dolazi i kvartet kontrabasa Scaramelli Bass Quartet čiji su članovi studenti profesora Zorana Markovića, a koji je bio sudionik Memorijala „Franjo Krežma“ 1986. godine. Memorijal zatvaraju, osječkoj publici dobro poznati, mladi umjetnici: Martin Krpan te Osječani Zvonimir Krpan, Iva Ilakovac i Domagoj Maras okupljeni u klavirskom triju. Profesorica ovoga komornoga sastava je Vlatka Peljhan, koja je također izašla iz osječke gudačke škole.

Ovogodišnji Memorijal donosi u Osijek komorno muziciranje kao nagovještaj jubilarnoga Memorijala za dvije godine kada je u planu dovesti što više komornih ansambala.

https://www.facebook.com/gmosijek