Preskočite na glavni sadržaj

3. Zagorje Blues Etno Festival

3. Zagorje Blues Etno Festival
Treće izdanje Zagorje Blues Etno Festivala održat će se od 15. do 18. studenog 2016. na četiri lokacije diljem Krapinsko-zagorske županije. Ulaz na sve programe je besplatan.
vrijeme: 15.11.2016. - 18.11.2016.

Zagorje Blues Etno Festival skup je glazbenih događanja koja objedinjuju zabavu i neposredan ulaz u svijet glazbe, u ovom slučaju svijet bluesa i etna, te kroz koncerte, radionice, izložbe i neformalna druženja približava izvođača publici i obrnuto. ZBEF posjetiteljima nudi prisniji pristup glazbi, dok ujedno omogućuje upoznavanje lokalnih zagorskih običaja, autohtone gastronomije i raznolikost turističke ponude.

Program:

• utorak, 15.11. Koncertna promocija 3 albuma
Sv. Križ Začretje, Muzej Žitnica, 19h
Sunnysiders
Tomislav Goluban
Mike Sponza (ITA)
U predivnom prostoru Muzeja Žitnica održat će se promocija 3 albuma. Inozemni gost, talijanski bluesman Mike Sponza, predstavlja “Ergo Sum”, album nastao inspiriran antičkom poezijom iz doba Rimskog carstva.
Splitski sastav Sunnysiders na novom izdanju “14 kartolina s daleke obale” donosi obrade pjesama Daleke obale u blues aranžmanima, a vođa sastava Boris Hrepić predstavit će svoju knjigu “Našao sam dobar bend” u kojoj opisuje glazbenu scenu Splita tijekom 80-ih.
Tomislav Goluban, organizator i idejni začetnik ovog festivala u pratnji svog sastava predstavit će 8. studijski album “Kaj Blues Etno”, zbirku obrada tradicijskih napjeva i novih, autorskih naslova.

• srijeda, 16.11. Tradicijska glazbala nekad i danas
Krapinske toplice, Lucija slastice, 19h
Stjepan Večković
U modernom prostoru slastičarnice ”Lucija slastice”, hrvatski glazbenik na tradicijskim instrumentima Stjepan Večković, predstavit će brojna glazbala: gajde, dude, istarski mih, šurle, diplice, dvojnice,… Uhu i nepcu ugodno događanje posebno će biti zanimljivo jer će Večković predstaviti svoju knjigu “Hrvatska tradicijska glazbala – Gajde”. Kombinacija glazbe, čokolade, torti, kolača, književnosti, kave i čaja… I tako u krug.

• četvrtak, 17.11. Blues u školi
Krapina, OŠ August Cesarec. 18h
Edukativnim programom “Usna harmonika u blues glazbi” u OŠ August Cesarec u Krapini učenici
će se upoznati s usnom harmonikom kao jednim od najmanjih puhačkih instrumenata na svijetu. U suradnji sa njemačkom tvornicom “Hohner” polaznici će dobiti besplatnu usnu harmoniku kako bi stečena znanja mogli vježbati i kod kuće.

• petak, 18.11. Gastro Blues
Mokrice, Punkt Beer House, 21h
Zamba Blues Band
Pobjeda na 5. Hrvatskom blues natjecanju, svirke u američkom Memphisu u sklopu 30-og Svjetskog blues natjecanja te nastup na 6. Europskom Blues natjecanju u Italiji, potvrda su kvalietete ovog sastava. Odličnu glazbu konzumirat ćete uz originalni pivski meni i osamdesetak vrsta piva koje Punkt Beer House nudi.

https://www.facebook.com/zagorjebluesetnofestival/