Preskočite na glavni sadržaj

11. Zagrebački međunarodni festival komorne glazbe

11. Zagrebački međunarodni festival komorne glazbe
Jedanaesto izdanje Zagrebačkog međunarodnog festivala komorne glazbe održat će se od 7. do 15. listopada 2016. godine, u prostorima Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zagrebu - u Preporodnoj dvorani palače Narodnog doma, Gliptoteci i Palači HAZU. 
vrijeme: 07.10.2016. - 15.10.2016.

Zagrebački međunarodni festival komorne glazbe jedinstveno je i nezaobilazno događanje na sceni klasične glazbe u Hrvatskoj. Lokacije ovogodišnjeg izdanja su nove, no i nakon deset godina, osnovna ideja festivala ista je: ponuditi vrhunske izvedbe komorne glazbe, spajanjem sjajnih glazbenih individualaca u komorne sastave koje se ne može čuti nigdje drugdje. Zagrebačka publika moći će čuti izvedbe svjetski priznatih glazbenika: violinista Susanne Yoko Henkel, Stefana Milenkovića, Anđelka Krpana i Marina Marasa, violončelista Monike Leskovar, Pavla Zajceva i Jing Zhao, klarinetista Chena Halevija, gitarista Petrita Çekua, pijanista Milane Chernyavske, Ohada Ben-Arija i Danijela Detonija, violista Tomoko Akasake, Rolanda Glassla i Marka Genera te Zagrebačkih solista.

U razdoblju od 7. do 15. listopada na programu je šest tematski osmišljenih koncerata, programskog raspona od Bacha do Brahmsa, od Mozarta do Messiaena, od Paganinija do Poulenca, u sastavima od solista do Solista i kroz razdoblja od baroka do suvremenih djela. Festival započinje u petak, 7. listopada 2016. godine u 20 sati u Preporodnoj dvorani na Gornjem gradu. Umjetnička ravnateljica festivala je, kao i prošlih godina, njemačko-japanska violinistica i Zagrepčanka Susanna Yoko Henkel, koja je zajedno s Daliom Despotom zaslužna za okupljanje probranog sastava glazbenika i uspješnu organizaciju festivala.

Ulaznice su dostupne putem stranice i prodajnih mjesta festivalskog partnera Ulaznice.hr.

www.zagreb-festival.org
https://www.facebook.com/Zagreb-International-Chamber-Music-Festival