Preskočite na glavni sadržaj

10. Epidaurus festival

10. Epidaurus festival
Deseti Epidaurus festival otvorit će poznata švedska jazz/swing pjevačica i multisolistica, Gunhild Carling koja će ovim nastupom debitirati u Hrvatskoj uz prateći odabrani i nadareni band Dubrovnik Swing Selection na ljetnoj pozornici u Cavtatu u petak 9. rujna.
vrijeme: 09.09.2016. - 23.09.2016.

Jeste li ikad vidjeli da jedna umjetnica u istom trenu svira tri trublje, potom trombon, pa pjeva, pa pleše step pa potom svira blok flautu ili gajde, a svojim odličnim jazz vokalom interpretira najljepše pjesme iz svieta jazza, bluesa i swinga? Riječ je o vrlo nadarenoj i veoma poznatoj, ali i simpatičnoj umjetnici iz svijeta jazza. Carling svira oko 15ak instrumenata i to vrlo dobro, a njene vokalne interpretacije popularnih pjesama bluesa, jazza i swinga plijene pozornost diljem svijeta već dugo.
 
Rođena Šveđanka, postala je poznata putem televizija i TV showa s kojim se predstavila, a potom započinje njena svjetska karijera koja ne jenjava…Nastupom na Epidaurus festivalu debitirat će i u Hrvatskoj. Ovogodišnji jubilarni festival donijet će u Cavtat niz iznenađenja. Nastavlja s projektom predstavljanja Mladih izuzetno talentiranih umjetnika. Ovogodišnji izabranik je francuski mladi pijanist, osamnaetogodišnjak Nicolas Bourdoncle mladić koji je već vrhunski profesionalac u pozivu kojeg je odabrao. Nastupit će 11.rujna. Svoja djela ponovno će u Domu kulture izložiti umjetnica Luce Đuraš, stalna suradnica Epidaurus festivala već nekoliko godina. Izložba će trajati tijekom festivala.
 
12.rujna u crkvi Gospe od snijega nastupit će zanimljivi duet klarinetist Raffaele Bertolini iz Italije uz orguljsku pratnju maestra dirigenta, pijaniste i orguljaša Gabriela Pezonea u koncertu Ave Maria.
 
15.9. i 20.9. Epidaurus organizira predstave za djecu, a 18. i 19. rujna uz umjetničku direktoricu nastupit će mnogi umjetnici Solisti Epidaurusa pod nazivom Camerata Epidaurus i to hrvatska mezzosopranistica Diana Hilje, hrvatska pijanistica i skladateljica Nena Ćorak, albanski klarinetist Fatos Qerimaj, hrvatski violinista Krešimir Marmilić, te albanski violinist Lorenc Radovani. Umjetnici koji su tijekom desetljeća u Cavtatu nastupili više puta realizirali su mnoštvo vrlo uspješnih suradnji s pijanisticom Vidović, s kojom i dalje uspješno surađuju. 20. rujna u Domu kulture u Cavtatu nastupit će japanska pijanistica Yoko Nishii, a 22.rujna odlični albanski gitarist Admir Doci. Za kraj, slavlje uz čak dva zbora. Iz Slovenije stiže zbor Adoramus pod palicom maestra Grdadolnika, a njemu se pridružuje i dubrovački zbor Libertas uz Viktora Lenerta i solist bas iz Mariborskog Narodnog gledališča Marka Mandir u koncertu Va pensiero.
 
Pratite program na www.epidaurusfestival.com i www.epidaurus-festival.hr te na Facebook stranicama Epidaurus festivala. Ulaz na sva događanja je besplatan, a alternativa za loše vrijeme bit će Dom kulture u Cavtatu!