Preskočite na glavni sadržaj

35. Večeri na Griču

35. Večeri na Griču
Ovogodišnje ljeto u hrvatskoj metropoli bit će bogato brojnim kulturnim priredbama koje će se svakodnevno od 28. lipnja do 24. srpnja održavati u sklopu 35. Večeri na Griču - jednom od najstarijih i najpopularnijih festivala klasične glazbe, a bit će i ozbiljan pomak u predstavljanju baštine zagrebačkoga Gornjeg grada... 
vrijeme: 28.06.2016. - 24.07.2016.
mjesto: Zagreb
url: https://hr-hr.facebook.com/VeceriNaGricu/

Koncertna direkcija Zagreb (KDZ) tradicionalno organizira Večeri na Griču, a njihovo 35. izdanje u suradnji s Galerijom Klovićevi dvori, i uz potporu Turističke zajednice grada Zagreba. Tako će, uz brojne koncerte pretežito ozbiljne glazbe, ali i one za ljubitelje zabavnijih tonova, biti priređene i tri velike izložbe - "Više od kulture" - izložba odabranih plakata KDZ-a, retrospektivna izložba Zlatka Price, a Klovićevi dvori predstavit će i dio svoga bogatoga fundusa koji se ne vidi, - zbirke umjetnika, donatora i kolekcionara. Odigrat će se i nekoliko kazališnih predstava, a bit će predstavljena i bogata folklorna te etno baština. 

Bienenfeld: 35. Večeri na Griču bit će ozbiljan pomak u predstavljanju kulturne baštine Gornjega grada

Direkotrica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld istaknula je kako će ovogodišnje Večeri na Griču biti i ozbiljan pomak u predstavljanju kulturne baštine Gornjega grada, što je, dodala je, sve važniji element zbog kojih turisti biraju neku destinaciju. Uvjerena je kako će sve brojniji turisti u Zagrebu doista uživati u "čaroliji" ovogodišnjih ljetnih večeri na Gornjem gradu,

Zamjenicu zagrebačkoga gradonačelnika Vesnu Kusin raduje što je Galerija Klovićevi dvori potaknula suradnju s KDZ-om pa je tako program proširen te će, istaknula je, Zagreb cijeloga ljeta za svoje goste te građanke i građane osigurati kvalitetan i raznovrstan program.

Ravnatelj KDZ-a Josip Nalis posvjedočio je kako je osnovna ideja ovogodišnjih Večeri na Griču bila da se "napravi takva priča" da će se svi koji tijekom ljeta dođu na Gornji grad znati da ih svakoga dana očekuje neki kulturni događaj - u  Atriju Klovićevih dvora, na Jezuitskom i Katarininom trgu te Platou Gradec,.

Vuković Runjić i Dolenčić - dođite, bit će zanimljivo!

Spisateljica Milana Vuković Runjić i redatelj Krešimir Dolenčić 'otkrili' su dio kazališnoga programa. Tako je Vuković Runjić pozvala sve da se 5. i 6 srpnja  'ukrcaju u vremeplov' kako bi se upoznali s 'krimi pričom' vezanom za  Miss Europe 1926. godine - Štefice Vidačić koja je, rekla je, bila zaista prava zvijezda. Dolenčić je također pozvao sve zainteresirane da prisustvuju vremeplovu 3.  i 4. srpnja kada će u 70 minuta biti ispripovijedano 85 tisuća povijesti Zagreba, na način zanimljiv djeci i odraslima.

Na glazbenome programu su, među ostalima, koncert Ane Rucner 30. lipnja, ljubitelji sevdaha moći će 7. srpnja čuti Amiru Medunjanin, a 11. srpnja nastupit će grupa Meritas. Na svečanom otvaranju u utorak, 28.  lipnja u 21 sat u Klovićevim dvorima nastupit će Zagrebački solisti s Ivanom Krpanom na glasoviru.

Među brojnim velikim glazbenim imenima na Večerima na Griču prvi put nastupit će i Antoine Boyer, najznačajniji i najperspektivniji gipsy jazz gitarist na svijetu, pa će tako na programu zagrebačkoga koncerta 9. srpnja u 21 sat na Platou Gradec biti najpoznatije autorske skladbe Djanga Reinharda i Stephana Grappelija, a koncert će upotpuniti i nastup dramskoga pisca, scenarista, skladatelja i glazbenika Mate Matišića na gitari te akademskoga glazbenika Jurice Štelme na kontrabasu. (Hina)
 
Opširnije

Večeri na Griču na fb