Preskočite na glavni sadržaj

30. susret hrvatskih puhačkih orkestara

30. susret hrvatskih puhačkih orkestara
Jubilarni 30. susret hrvatskih puhačkih orkestara, jedinstveni festival najuspješnijih amaterskih puhačkih orkestara, održat će se 11. i 12. lipnja 2016. i u Novom Vinodolskom okupiti više od osamsto glazbenika. Ulaz je slobodan za sve slušatelje i ljubitelje puhačke glazbe. 
vrijeme: 11.06.2016. - 12.06.2016.

Više od 45 godina nakon prvog izdanja, jedan od najdugovječnijih i najkvalitetnijih puhačkih festivala u Hrvatskoj, u svojem će 30. izdanju, s rastućim brojem sudionika i kvalitetom glazbenog programa u punom sjaju predstaviti snagu kulturno-umjetničkog amaterizma kao važnog aktera i nositelja glazbene kulture.

U okviru ovogodišnjeg programa Susreta nastupit će 18 najuspješnijih puhačkih orkestara B i C kategorije koncertnog programa koji su svoj nastup morali osigurati pobjedom na ukupno 10 županijskih smotri diljem Hrvatske, a na kojima je nastupilo više od 1800 glazbenika.

Koncertni program natjecateljskog karaktera odvijat će se u Domu kulture u Novom Vinodolskom, te je otvoren i besplatan za sve slušatelje i ljubitelje puhačke glazbe. Osim na pozornici Doma kulture, Susret puhačkih orkestara izaći će i na gradske trgove. Tom će prigodom posjetitelji moći poslušati promenadne koncerte orkestara u Novom Vinodolskom i Selcu, u subotu od 19 sati te u Novom Vinodolskom i Crikvenici u nedjelju od 10.30 sati.

Posebnu atrakciju orkestri će pružiti  stanovnicima Novog Vinodolskog u subotu u 15 sati, kada će nakon svečanog mimohoda na Trgu Ivana Mažuranića zajednički izvesti nekoliko skladbi, a time i najaviti svečano otvorenje 30. Susreta hrvatskih puhačkih orkestara u 16,00 h u Domu kulture. Bogati koncertni program obilovat će uz repertoarne klasike inozemnih skladatelja i djelima hrvatskih autora, čija će izvedba jednom od orkestara donijeti nagradu Hrvatskog društva skladatelja. O ukupno najuspješnijim izvedbama, odlučit će stručno povjerenstvo u sastavu Ivan Josip Skender, Filip Pavišić i Marin Zokić, koji će dodijeliti po tri nagrade u obliku vrijednih instrumenata zasluženim orkestrima u pojedinoj kategoriji. Nagrade su osigurali ekskluzivni sponzori 30. Susreta tvrtke EURO-UNIT d.o.o, YAMAHA MUSIC EUROPE i LION STYLE.

30. Susret hrvatskih puhačkih orkestara organizira Hrvatski sabor kulture, krovna udruga kulturno-umjetničkog amaterizma u Hrvatskoj, pod pokroviteljstvom Županije primorsko-goranske, uz potporu Ministarstva kulture RH, Grada Novog Vinodolskog, Grada Crikvenice, Centra za kulturu Grada Novog Vinodolskog, Hrvatskog društva skladatelja HDS-ZAMP, TZ Grada Novog Vinodolskog, TZ Grada Crikvenice, TZ Primorsko-goranske županije, te tvrtke Jadran d.d. Crikvenica. Ekskluzivni sponzori Susreta su tvrtke EURO-UNIT d.o.o., YAMAHA MUSIC EUROPE i LION STYLE. (MIC)

Opširnije