Preskočite na glavni sadržaj

Artikuliranje 2016.

Artikuliranje 2016.
Zagrebačka ulična manifestacija Artikuliranje održava se od 30. travnja do 5. svibnja 2016., na Trgu Josipa Jurja Strossmayera. Festival će građanima ponuditi bogat edukativno-zabavni program. Ove je godine poseban naglasak stavljen na najmlađe, koji će po prvi puta moći sudjelovati u Dječjoj Artikulaciji...
vrijeme: 30.04.2016. - 08.05.2016.


Artikuliranje je mjesto susreta umjetnika i promatrača - slušatelja koji svoj ambijentalni kontekst dobiva u šarmantnom, povijesno i urbanistički neizostavnom trgu J.J.Strossmayera.

Kako se Artikulira? Poznati hrvatski, ali i međunarodni umjetnici s raznih područja Artikuliraju posjetiteljima svoja razmišljanja, poglede, razloge djelovanja i ostale manje poznate detalje iz svog života. Artikulira se pred publikom u parku, komunikaciju vodi moderator ali može se uključiti i publika. Nakon samog Artrikuliranja koja traje oko 30 minuta, slijedi kulturno - zabavni program, većinom iz područja djelovanja umjetnika npr. ako je Artikulant glazbenik, slijedi koncert ili ako je Artikulant glumac, slijedi film ili isječak iz predstave.

Artikulanti 2016: Vlatko Stefanovski, Tena Štivičić, Detour, Miro Petković (Modul8), Zijah Sokolović, Igor Šeregi, Tin Vodopivec, Vedrana Miholić, Eddy Ramich, Petar Dundov i dr.

Moderatori: Vojo Šiljak, Ivan Šarić, Tomo Ricov i Mladen Kušec

O programu:

Artikuliranje započinje u subotu, 30. travnja 2016. godine, artikulacijom i nastupom glazbenog sastava Detour, s početkom u 19.30 sati. Nedjelju će obilježiti gostovanje poznatog umjetnika Mire Petkovića, koji će posjetiteljima približiti svijet grafita i hrvatsku uličnu umjetnost. 

U novi tjedan publiku će uvesti artikulacija književnice Tene Štivičić, utorak je rezerviran za poznatog stand up komičara Tina Vodopivca, dok će u srijedu pred publiku stati proslavljeni glumac Zijah Sokolović. Četvrtak je rezerviran za nastupe DJ-a i još jedan uzbudljivi dan posvećen glazbenoj umjetnosti.

U zadnji vikend Artikuliranja uvest će nas svestrana IT-evka Vedrana Miholić, koja će s posjetiteljima razgovarati o svojim interesima i životnim postignućima. Predzadnji dan festivala rezerviran je za regionalnu glazbenu zvijezdu Vlatka Stefanovskog, koji će svoje artikuliranje završiti koncertom, a za zatvaranje drugog izdanja festivala zadužen je glumac i redatelj Igor Šeregi.

Uloge moderatora ovogodišnjeg izdanja Artikuliranja preuzet će poznati stand up komičar Ivan Šarić i legendarni radijski voditelj Vojo Šiljak.

Ove je godine poseban naglasak stavljen na najmlađe, koji će po prvi puta moći sudjelovati u Dječjoj Artikulaciji i svakodnevnim dvosatnim radionicama u organizaciji kreativno-edukativnog portala Djeca.hr. Tako će najmlađi kreativci moći sudjelovati na Street art radionici, radionici kreativnog pisanja za djecu, Dramaonici, Maloj školi modnog dizajna, izraditi svoju prvu aplikaciju, a kroz glazbenu radionicu otvorit će im se vrata svijeta glazbe.

Svi programi festivala su besplatni. 

Program | www.facebook.com/Artikuliranje