Preskočite na glavni sadržaj

2. Zagreb Book Festival

2. Zagreb Book Festival
Prošle godine uspješno inaugurirana kulturna manifestacija Naklade Ljevak, Zagreb Book Festival, u svojem će se drugom izdanju održati u Zagrebu od 16. do 22. svibnja 2016., a fokus programa, koji se i ove godine održava u Muzeju za umjetnost i obrt, bit će na književnosti zemlje partnera - Irske. 
vrijeme: 16.05.2016. - 22.05.2016.
mjesto: Varaždin / Rijeka
url: https://vafirafi.com/

Književna i kulturna manifestacija Zagreb Book Festival zamišljena je kao proslava pisane riječi i njezine specifične moći da obogati ljudsko iskustvo.

U sedam dana Festivala predstavit će se na desetke renomiranih domaćih i stranih autora zagrebačkoj, a posredno i nacionalnoj čitateljskoj publici.

Uz bogat književni program cilj je predstaviti i kulturu zemlje gosta, kao i žanr ili umjetničku praksu književnosti koja će nam biti u fokusu te je povezati s recentnom domaćom produkcijom na raznim područjima: glazba, gastronomija, multimedijalni projekti kao što su kreativne radionice za djecu i odrasle.

Ideja o ovakvom konceptu festivala naišla je na odobravanje i pozitivan odaziv institucija, autora i nakladnika. Ministarstvo kulture RH, Grad Zagreb te Ambasada Republike Irske prepoznali su i podržali ovu ideju u čijoj je srži upravo suradnja svih sudionika hrvatske književne scene i njezino povezivanje s inozemnim partnerima.

ZBF 2016. letak

Facebook.com/pages/ZBF/