Preskočite na glavni sadržaj

9. međunarodni festival kazališnih akademija Dioniz

9. međunarodni festival kazališnih akademija Dioniz
Deveti Međunarodni festival kazališnih akademija Dioniz održat će se u Osijeku i Đakovu od 14. do 20. ožujka 2016., pod geslom 'Igrom do različitosti'. Festival će ove godine naglasak staviti na umjetnost kao kreativnu terapiju.
vrijeme: 14.03.2016. - 20.03.2016.


Na ovogodišnjem Dionizu sudjelovat će devet kazališnih akademija, a osim predstava program će obuhvatiti i niz radionica art-terapije, muzikoterapije, dramaterapije i terapije plesom i pokretom, ukupno njih dvadeset i devet, u koje su građani pozvani na uključivanje.

Na ovogodišnjem festivalu Dioniz, različiti oblici umjetnosti (kazalište, ples, glazba i likovna umjetnost) koriste se i primjenjuju u terapijske svrhe za rad sa zdravom i potrebitom populacijom, što uključuje rad u bolnicama i domovima za nezbrinutu djecu, za rad s delikventnom populacijom, s gerijatrijskom populacijom u domovima za starije i nemoćne, za rad u centrima za prevenciju i liječenje bolesti ovisnosti i PTSP-a, te s mentalnim retardacijama. Kroz takav rad ostvaruje se demokratsko pravo svakog pojedinca na participiranje u umjetnosti i kroz umjetnost, istaknula je umjetnička voditeljica Dioniza, doc.art. Jasmine Pacek.

'Uvjeren sam da umjetnost i kreativnost uvelike utječu na zdravlje i da se kreativnim pristupom i kroz umjetnost može, ne samo obogatiti i nadopuniti život, već da se može inicirati put ka iscjeljenju. Sredina je tim zdravija koliko potiče i promovira te afirmira kreativnost. Dioniz to čini od prvog festivala, ali ove godine okrenut je potrebitim članovima zajednice, i to je dio promišljene strategije razvoja UAOS-a.'  (producent festivala, izv. prof. art. Robert Raponja).

Program (pdf, 646 KB)

uaos.unios.hr | hr-hr.facebook.com/Festival.Dioniz

Najava: Dioniz pod geslom 'Igrom do različitosti'