Preskočite na glavni sadržaj

2. Zagorje Blues Etno Festival

Od 12. do 27. studenog održat će se drugi Zagorje Blues Etno Festival, skup glazbenih događanja koja objedinjuju zabavu i neposredan ulaz u svijet glazbe, u ovom slučaju svijet bluesa i etna.
vrijeme: 12.11.2015. - 27.11.2015.

Zagorje Blues Etno Festival dobitnik je tradicionalne godišnje nagrade "Simply the Best"  koju zajedno dodjeljuju UHPA - Udruga hrvatskih putničkih agencija i turistički časopis Way to Croatia u kategoriji Inovativni projekt u turizmu – festivali. Nagrada se dodjeljuje za kreativan  razvoj turističkih proizvoda, te oblikovanje i unapređenje sadržaja turističke ponude u 2014/2015. godini.
 
Festival počinje 12.11. uz edukativni program namijenjen učenicima OŠ Ksavera Šandora Đalskog u Zaboku, a centralna koncertna večer održat će se u Festivalskoj dvorani u Krapini 14. studenog gdje će svirati danski blueser Tim Lothar, legendarna i neponovljiva Zdenka Kovačiček & Pif, rhythm & blues sastav Billie & The Kids i Tomislav Goluban. Ostala događanja uključuju poeziju i blues glazbu u Općinskoj knjižnici Krapinske Toplice 13.11. uz nastup Riccarda Staraja & Midnight Blues Dueta, gospel koncert zbora The Messengers u Bazilici Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici 15.11. te kombinaciju blues, country i gipsy glazbe uz Trio Quatro Bluesgrass Band i Damira Kukuruzovića u City Caffeu u Zaboku 18.11.

Festival završava 27.11. u vinariji Bolfan Vinski Vrh u Hrašćini uz "Vođenu vinsku blues degustaciju" u kojem se spajaju okusi hrane, vina i bluesa. Pošto je ta večer već rasprodana, novi termin ovog programa je 04.12.

Izvor: MIC