Preskočite na glavni sadržaj

#tdzg u Laubi

#tdzg u Laubi
U Zagrebu će se, od 8. do 16. svibnja, u Laubi - Kući za ljude i umjetnost, održati Tjedan dizajna Zagreb (#tdzg). Otvorenje #tdzg je najavljeno za petak, 8. svibnja u 19 sati.
vrijeme: 08.05.2015. - 16.05.2015.
Tijekom osam dana, na izložbenom prostoru od čak 4000 kvadrata, okupit će se najbolji dizajneri, kreativci, gospodarstvenici, međunarodni stručnjaci te organizacije koje se bave kreativnim industrijama, kao i svi oni kod kojih interes za dizajn postoji.
 
Raznoliki programi i sadržaji Tjedna dizajna pokazat će kako se dizajn definira kao neizostavan dio kreativnih industrija te ukazati na njegov utjecaj na društvo, kulturu i gospodarstvo. Cilj događanja je promoviranje kreativnosti i jačanje konkurentnosti hrvatskog gospodarstva putem dodane vrijednosti koju nudi kvalitetan dizajn. Program drugog Tjedna dizajna nastao je u suradnji s brojnim partnerima, a osim već poznatih događanja, pripremljen je niz potpuno novih kako bi se odgovorilo na potrebe sudionika i publike.

Glavni program Tjedna dizajna 2015. baziran je na više podprograma: auto®, Produkteka, Konferencija kulturnih i kreativnih industrija (KIKI), Dani društvenih inovacija (DIDI), Connector – prva konferencija o 3D i VFX-u te #tdzg EDUkativnog programa. Uz glavni program održat će se i prateća događanja poput Behance Portfolio Reviews #7, 'Aks Me Anything' stručnih konzultacija, projekcija filmova, modnih revija, meetupa, zabavnog programa i sl. Naglasak ovogodišnjeg  izdanja je na namještaju, kao gospodarskoj grani s najvećim potencijalom u Hrvatskoj stoga će se, u sklopu manifestacije, održati i Izložba hrvatskog namještaja koju organizira HGK – grupacija proizvođača namještaja te odjel za dizajn Sektora za industriju sa Zajednicom za industrijski dizajn.

Bogati raspored događanja u Laubi i zgradi iza Laube možete pratiti na internetskoj stranici www.tjedandizajna.com ili Facebook stranici