Preskočite na glavni sadržaj

9. Ars organi Sisciae

9. Ars organi Sisciae
Ovogodišnji, 9. po redu međunarodni orguljaški festival Ars organi Sisciae tradicionalno se održava diljem Sisačke biskupije od 4. do 10. svibnja. Vrhunac ovogodišnjeg programa je koncert u slavnome gradu Zrinu kojim otpočinje multimedijalni festival Zrin fest.
vrijeme: 04.05.2015. - 10.05.2015.

Glazbeni dvojac kojeg čine mr. art Edmund Andler-Borić i diplomirana muzikologinja Valentina Badanjak Pintarić i devetu godinu za redom najavljuju bogati glazbeni tjedan tijekom kojega će se predstaviti naši cijenjeni umjetnici orgulja i gosti glazbenici, znanstvenici organolozi i muzikolozi, kao i studenti orgulja na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu.

Međunarodni orguljaški festival Ars organi Sisciae ima za cilj što široj javnosti predstaviti našu orguljašku baštinu, čiji je veći dio od spomeničke kulturne vrijednosti nažalost uništen u Domovinskom ratu.

Festival se tradicionalno održava diljem Sisačke biskupije od 4. do 10. svibnja. Ove godine po prvi će se puta glazbom otvoriti vrata netom zgotovljene replike nekadašnje gotičke župne crkve Uznesenja BDM u Gori, publika će se prisjetiti Gvozdanskog koncertom na iznimno vrijednim orguljama nulte kategorije u župnoj crkvi Sv. Marije Magdalene u Selima, a vrhunac ovogodišnjeg programa je koncert u slavnome gradu Zrinu kojim otpočinje i Zrin fest – multimedijalni festival posvećen osvještavanju i prezentaciji hrvatske kulturne baštine na Banovini, najavljuje organizator.

Ovogodišnji festival realizirat će se pod pokroviteljstvom župana Sisačko-moslavačke županije gospodina Ive Žinića, patrona festivala sisačkog biskupa mons. dr. Vlade Košića i Ministarstva kulture RH, kao i uz podršku Sisačko-moslavačke županije, Sisačke biskupije, Turističke zajednice Sisačko-moslavačke županije, Grada Siska i Gradske galerije Striegl, suorganizatora festivala; kao i uz pomoć sponzora (Heferer, Kostrevec, LAG Una, Supraservis, Vinarija Marinčić, Hotel Central – Hrvatska Kostajnica i Hotel Panonija – Sisak) te medijskih pokrovitelja (Novi sisački tjednik, sisak.info i dr.).

O programu

Facebook stranica