Preskočite na glavni sadržaj

19. FZKA

19. FZKA
19. festival zagrebačkih kazališnih amatera - FZKA održat će se 11. i 12. travnja u Centru KNAP, a festival dodjeljuje vrijedne nagrade za najbolju predstavu u cjelini, najbolju glumicu, najboljeg glumca i za najbolji originalni tekst ili predložak za igru. 
vrijeme: 11.04.2015. - 12.04.2015.

Nakon dva puna tjedna tijekom kojih se na 39. SKAZ-u na pozornici Kazališta KNAP predstavilo 40 kazališnih grupa i dramskih studija, što su na najljepši način svjedočili o svestranosti i živahnosti amaterske kazališne scene te uvijek iznova iznenađuje dobrim predstavama, spustila se i posljednja zavjesa.

Stručni žiri, u sastavu kazališnog redatelja Georgija Para, dramaturginje Željke Turčinović te dramaturga i kazališnog kritičara Hrvoja Ivankovića,  imao je pune ruke posla te jednoglasno iz goleme konkurencije izabrao pet najboljih: Aristofanove Ptice u izvedbi Učilišta ZKM-a, Parrhesia koju izvodi Dramski studio centra mladih Ribnjak grupa Daskari, zatim Možda, također pod kapom Dramskog studija mladih Ribnjak, samo grupa Drugačiji, kao i predstava Teatra Tirena Pojedi mahune. Posljednja na sretnom popisu stiže iz dramske skupine Erkave i Udruge studenata povijesti hrvatskih studija, a riječ je o komadu Sluškinje Jeana Geneta.    
 
Festival će pratiti i selektorica 55. festivala hrvatskih kazališnih amatera dr. sc. Dubravka Crnojević Carić.

55. FHKA održat će se u Pazinu, od 8. do 10. svibnja i Vodicama, od 15. do 17. svibnja 2015.

Raspored  predstava 19. FZKA pogledajte ovdje.