Preskočite na glavni sadržaj

32. salon mladih

32. salon mladih
Bijenalna izložba likovnog stvaralaštva mladih autora, otvorena sudionicima iz Hrvatske i drugih zemalja (ranije godišnja izložba radova hrvatskih umjetnika); predstavlja pluralizam likovne scene, a zastupljeni su različiti izričajni mediji: slikarstvo, kiparstvo, grafika, crtež, objekti, ambijenti, urbane intervencije, instalacije, video instalacije, fotografije, internet projekti.
vrijeme: 07.07.2014. - 27.07.2014.

Na ovogodišnjem Salonu mladih umjetnici do 35. godina starosti predstavit će svoje radove nastale poslije 1. siječnja 2014., u rasponu od tradicionalnih do novih medija -  slike, skulpture, grafike, ambijente, videoradove. Uz devet pozvanih umjetnika izlagat će i trideset i četvero mladih autora po izboru žirija.
Tema Salona je sukob trendovske pomodnosti i izvorne suvremene umjetnosti kao stvaralaštva "koje ne bježi od vještine i samosvrhovitosti, koji se danas često odbacuju kao puki tehnicizam". Drugim riječima Salon preispituje što je danas u likovnosti "čista pomodnost, bezidejno oponašanje uspješnih umjetnika, slikani dizajn ili koncept bez stvarnog koncepta, a što izvorno problematiziranje suvremenog svijeta i pojedinačne umjetničke svijesti u njemu?"

Autor koncepcije 32. salona mladih: Feđa Gavrilović.

Istovremeno s otvorenjem Salona otvorit će se i izložba "Venientes"- izbor iz godišnje produkcije studenata Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu (šk.god. 2013./ 2014.). Komisija sastavljena od profesora-predstavnika šest odsjeka Akademije odabrala je  radove dvadesetak studenata slikarskog, kiparskog, grafičkog odsjeka, nastavničkog odsjeka kao i odsjeka za animirani film i nove medije.


Kontakt:


Hrvatsko društvo likovnih umjetnika - HDLU  
Trg žrtava fašizma bb, 10000 Zagreb  
Tel: + 385 1 46 11 818; + 385 1 46 11 819
Fax: + 385 1 45 76 831  
E-mail: hdlu@hdlu.hr