Preskočite na glavni sadržaj

12. Tabor Film Festival

12. Tabor Film Festival
Međunarodni festival kratkometražnog filma različitih žanrova, vezan uz dvorac  Veliki Tabor u Hrvatskom zagorju. Konkuriraju kratkometražni filmovi svih vrsta (igrani, dokumentarni, animirani, eksperimentalni), ne duži od 30 minuta.  Međunarodni žiriji dodjeljuju nagrade, posebno u međunarodnoj, a posebno u nacionalnoj konkurenciji.
vrijeme: 10.06.2014. - 15.06.2014.


Dvanaesto izdanje festivala održavat će se na tri lokacije: u Mariji Bistrici, u Zaboku i u Velikom Taboru.
O nagradama u međunarodnoj konkurenciji odlučivat će francuski redatelj Gabriel Gauchet, kosovski redatelj dokumentarnih filmova Baris Karamuço, te prošlogodišnja pobjednica Tabor film festivala  u domaćoj konkurenciji, kiparica i autorica animiranih filmova Martina Meštrović. Filmove u domaćoj konkurenciji ocjenjivat će zambijska redateljica Rungano Nyoni, direktorica bugarskog filmskog festivala "In the palace" Valentina Božičkova, te estonski redatelj i filmski producent Peter Murdmaa.

Uz filmove u međunarodnoj i domaćoj konkurenciji, Tabor Film Festival u svojem uobičajenom predstavljanju stranih kinematografija prizazat će  filmove iz Bugarske, Estonije i Kosova. U suradnji s Hrvatskim državnim arhivom na festivalu će biti prikazani i filmovi Škole narodnog zdravlja „Andrija Štampar” te u programu EuroShort najbolji filmovi mladih redatelja do 29. godina starosti, a u programu Short Matters! – filmovi nominirani za prestižnu nagradu Europske filmske akademije.  Uz filmski održat će se i  glazbeno-filmski program Sound&Vision kao i koncert Jozefa Van Wissema.


Program 12.Tabor Film Festivala  

12.Tabor film festival / raspored događanja

 
Prvi Tabor Film Festival održao se 2003. godine u Velikom Taboru, srednjovjekovnom dvorcu u Hrvatskom zagorju. Za vrijeme obnove i restauracije dvorca festival se održavao u Zaboku, da bi se prije dvije godine vratio u Veliki Tabor, ali zadržavajući i druge lokacije u Hrvatskom zagorju.
 

kontakt:
 

Tabor Film Festival  
Trg Dragutina Domjanića 6, 49 210 Zabok
Fax: + 385 49 221 060
Mob: + 385 91 893 20 23, + 385 98 590 456,  + 385 91 895 53 49
E-mail: tabor.film.festival@gmail.com