Preskočite na glavni sadržaj

11. riječke ljetne noći

11. riječke ljetne noći
Veliki ljetni festival u Rijeci,  nudi  raznovrstan glazbeni i scenski program u rasponu od klasične drame i praizvedbe novih dramskih tekstova do nastupa uličnih kazališta, od koncerata klasične glazbe i nastupa poznatih opernih umjetnika do nastupa poznatih izvođača s hrvatske estrade. Za trajanja  festivala riječki trgovi i terase pretvaraju se u pozornice na otvorenom, a dio programa odvija se i u napuštenim tvorničkim halama.
vrijeme: 01.07.2014. - 24.07.2014.


Ovogodišnje Riječke ljetne noći otvorit će ulični nastup poljskog kazališta '''Theatre A''', a do kraja festivala, održat će se 31 priredba, među kojima se ističu premijera kazališne predstave "Don Quijote" u produkciji Hrvatske drame HNK Ivana pl. Zajca  i  režiji Kokana Mladenovića te plesna predstava "Don Juan" koreografkinje Maše Kolar u koprodukciji Baleta HNK Ivana pl. Zajca, Bitef teatra iz Beograda i festivala Grad teatar Budva.

U glazbenom dijelu programa najavljen je koncert Riječke filharmonije s programom djela Stravinskog i Mozarta, koncert  Riječke filharmonije s riječkim rockerima, zatim gostovanje Jazz orkestar HRT-a sa solistom Lasseom Lindgrenom, koncerti Zagrebačkog kvarteta, Gudačkog kvarteta Rucner i drugi programi.
Bit će upriličeno i više  repriznih programa s prethodnih izdanja Riječkih ljetnih noći.


Riječke ljetne noći 2014. / program


Riječke ljetne noći redovito se održavaju od 2004. godine.


kontakt:

 
Hrvatsko narodno kazalište "Ivana pl. Zajca"  
Uljarska 1, 51 000 Rijeka  
Tel: + 385 51 35 59 07  
Fax: + 385 51 21 26 00  
E-mail: zajc@hnk-zajc.hr