Preskočite na glavni sadržaj

37. međunarodni festival hrvatske tamburaške glazbe u Osijeku

37. međunarodni festival hrvatske tamburaške glazbe u Osijeku
Nacionalno natjecanje tamburaških orkestara s međunarodnim sudjelovanjem; okuplja skladatelje, dirigente i izvođače iz cijele Hrvatske i goste iz inozemstva. Orkestri izvode hrvatsku tamburašku glazbu, a nastupaju u tri kategorije - dječji, juniorski, seniorski orkestri (ranije još i  mali sastavi i tamburaški zborovi). 
vrijeme: 25.04.2014. - 27.04.2014.


Natjecanje prati stručno povjerenstvo, a najboljima se dodjeljuju zlatna, srebrna i brončana plaketa "Tambura Paje Kolarića"  te plaketa  ˝Dr Josip Andrić˝ Hrvatskog društva skladatelja za  najbolju izvedbu praizvedbe..
 
Ovogodišnje, 37. po redu  izdanje Međunarodnog festivala hrvatske tamburaške glazbe u u znaku je obilježavanja 90. godišnjice rođenja njegova osnivača – Julija Njikoša. U tri natjecateljske večeri publici će se predstaviti sedamnaest orkestara iz Hrvatske, Austrije, Srbije i Slovenije: TO STD "Pajo Kolarić"iz Osijeka, TO TD "Ferdo Livadić"iz  Samobora, Dječji tamburaški orkestar Subotica, TO "Tomo Šestak" Koprivnica, Veliki tamburaški orkestar Subotica, TO glazbene škole Alberta Štrige iz Križevaca, TO KUD-a "Branimir" iz Nina, TO KUD-a "Gaj" iz Zagreba, TO Krste Odaka iz Drniša, Vipavski tamburaši iz Slovenije, TO GŠ Franje Kuhača iz Osijeka, TO Festival Bunjevačkih pisama iz Subotice, TO Požega, TO KUD-a Tamburica, Staro Petrovo Selo, TO "Stjepan Bujan Stipić" iz Čakovca te TO OGŠ "Kontesa Dora" i Tamburaško društvo "Dora Pejačević" iz Našica. U revijalnom dijelu nastupit će Zbor i orkestar iz Frakanave ( Austrija).

37. međunarodni festival hrvatske tamburaške glazbe u Osijeku / program

Festival hrvatske tamburaške glazbe ima dugu tradiciju -  utemeljilo ga je 1961. godine  Slavonsko tamburaško društvo ˝Pajo Kolarić˝.
 

kontakt:


Hrvatski tamburaški savez u Osijeku  
Ribarska 1, 31 000 Osijek  
Tel/fax: + 385 31 283 253
E-mail: mfhtg@mfhtg.hr


 37. MFHTG / nagrađeni orkestri