Preskočite na glavni sadržaj

Pričigin 2014.

Pričigin 2014.
Festival koji promovira usmeno pripovijedanje - govornu formu priče. Otvoren je svima koji žele i umiju ispričati priču: od afirmiranih književnika do amatera i đaka.  Priče mogu biti tematski različite, ali ne smiju biti ranije objavljivane. Najboljim pripovjedačima dodjeljuju se nagrade. Pričigin redovito raspisuje i natječaj za najbolju kratku priču.
vrijeme: 18.03.2014. - 22.03.2014.

˝Baš kao u piciginu (najplemenitijoj igri na svijetu, u kojoj se natjecateljska dimenzija može naći samo ako ocjenjujete ljepotu igranja pojedinih momčadi) i na Pričiginu se trudimo da "balun šta duže ostane suv", da priče lete od čovjeka do čovjeka, da "bravura" bude što više, i da zahtjevnim timskim radom stvorimo novu ljepotu.˝

Pričigin i ove godine donosi programe "Pisci pričaju" (večer hrvatskih pisaca, svake godine na drugu temu), "Lijepa vaša" (večer  pisaca iz republika nekadašnje države), "PričAGin" (dječji program pričanja na čakavštini ), Burza pročitanih knjiga ili  "Knjige na vagu, knjige na metre˝, Uz to, na programu je večer pričanja priča splitskih pisaca, "utorkaša" na temu "Naše muke",  večer pod nazivom "Opera u priči" , zatim autorska večer Aleksandra Stankovića,  autorska večer Slavenke Drakulić i druga događanja.
Posljednji  put Pričigin će dodjeliti  PričeST, nagradaunajbolju javnu priču u pričiginskoj godini (koja traje od ožujka do ožujka, kao u Dioklecijanovo doba). Pobjednik se bira uz prijateljsku pomoć portala net.hr, čiji čitatelji svojim glasovima odlučuju o najboljoj priči.
(Prvu PričeST dobio je 2010. Stjepan Mesić, odnosno njegova priča "Nikad ja nikoga iz Podravke nisam zvao").

Posljednjeg dana festivala smije se pričati samo po pet minuta, jer se tada na priredbi pod naslovom "Pričigin narodu – priče o sreći" u pričanje uključuje i publika - tko god poželi.

Direktor Pričigina: Petar Filipić.


Pričigin 2014./ program


kontakt:

 
Udruga ˝Pričigin˝
Put Plokita 25, 21000 Split
Tel: + 385 21 485 961
Mob: + 385 91 509 13 11
E-mail: viktoria@pricigin.hr
renato.baretic@st.t-com.hr,
filipic@efst.hr