Preskočite na glavni sadržaj

6. Vox Feminea festival

6. Vox Feminea festival
Festival utemljen s ciljem promicanja angažiranih i kreativnih rodnih praksi na području kulture, medija i komunikacijskih tehnologija. Uz to što promiče stvaralaštvo žena, festival nastoji pridonijeti stvaranju javnog prostora izmaknutog iz sustava binarnih opozicija i poticajnog za promišljanje pitanja roda.  
vrijeme: 21.11.2012. - 24.11.2012.

Festival će i ove godine nastaviti promicati žensko stvaralaštvo i problematizirati pitanja roda putem međunarodnog natjecateljskog filmskog programa, radionica, izložbi, predavanja i glazbenih nastupa. 
U sklopu međunarodnog  filmskog festivala biti će prikazano sedamnaest novih filmova iz jedanaest  zemalja, od čega sedam dugometražnih dokumentarnih filmova. Istaknuto mjesto na šestom izdanju festivala ima i predstavljanje ženskih i rodno angažiranih projekata, kolektiva, organizacija i festivala iz regije - PitchWise (BiH), BeFem (Srbija); NLO (Srbija), CRVENA (BiH), Rdeče Zore (Slovenija), FemiNiš (Srbija), Libela (Hrvatska), L –Fest (Hrvatska) i Queer.hr (Hrvatska), čiji će se predstavnici sastati u Zagrebu u cilju osnivanja platforme za rodne kulturne prakse.

6. Vox Feminea festival

Festival se održava od 2007. godine


kontakt:


Vox Feminae festival
Prostor rodne i medijske kulture  K-ZONA
Kostelska 4, 10 000 Zagreb
Tel: + 385 1 38 39 656
E-mail:  info@voxfeminae.net,
gabe@voxfeminae.net