Preskočite na glavni sadržaj

Perforacije 2013

 Perforacije 2013
Međunarodni festival izvedbenih umjetnosti, pokrenut s ciljem ˝iniciranja novih produkcija, poboljšanja prezentacijskih uvjeta te jačanja veza na nezavisnoj kulturnoj sceni˝. Uz prezentaciju radova u različitim žanrovima i oblicima - od plesnog i kazališnog  do likovnog izraza,  od body arta, rituala, akcije do happeninga i intervencije - festival  je zamišljen i kao mjesto susreta umjetnika s inozemnim producentima te direktorima kazališta i kulturnih centara.
vrijeme: 05.09.2013. - 21.09.2013.

Program Perforacija 2013. donosi sedam premijera domaćih autora i dvanaest domaćih i inozemnih koprodukcija, a odvijat će se u Rijeci, Splitu, Dubrovniku  i Zagrebu. Niz premijera uključuje radove Antonia Grgića, Brune Isakovića, Petre Zanki, Martine Nevistić, Davora Sanvincentia i Damira Bartolda Indoša.
U cilju jačanja položaja nezavisne scene u Hrvatskoj održat će se u splitskom dijelu Perforacija u suradnji s  IKS festivalom  javna rasprava o kazališnom očevidniku Ministarstva kulture RH, a u Zagrebu će Balkanska mreža za izvedbene umjetnosti posljednjeg dana festivala predstaviti mogući model regionalne suradnje.
Riječki segment festivala održava se u suradnji sa Zoom festivalom.
U sklopu festivala  bit će priređena i Noć performansa, ove godine u Splitu i u Zagrebu. 


Perforacije 2013. / program


kontakt:


Domino
Ožujska 9, 10000 Zagreb
E-mail:  perforacije@gmail.com