Preskočite na glavni sadržaj

Pazi, knjiga! 2012.

Pazi, knjiga! 2012.
Festival knjige za djecu i mlade, organizira ga zagrebačka udruga  ˝Knjiga u centru˝, s nakanom da pridonese popularizaciji knjige i književnosti među najširom publikom. Festival raspisuje se natječaj za najbolju hrvatsku slikovnicu u protekloj godini, a odabranim knjigama žiri dodjeljuje nagradu ˝Ovca u kutiji˝. U suradnji s ULUPUH-om dodjeljuje se i nagrada  ˝Lice knjige˝ za najbolji dizajn i ilustraciju.
vrijeme: 05.11.2012. - 17.11.2012.


U suradnji s ULUPUH-om dodjeljuje se i nagrada  ˝Lice knjige˝ za najbolji dizajn i ilustraciju.
U sklopu festivala svake se godine održi dvadesetak književnih zbivanja: predstavljanja knjiga i njihovih autora, izložbe ilustracija, druženje s počasnim piscem festivala, dodjele književnih nagrada,  tribine s tematikom vezanom uz knjigu i književnost i sl.

Ove godine održat će se tri izložbe: izložba ˝Lice knjige˝ i izložba ˝Voli me/ne voli me˝ i izložba ilustracija Pike Vončine. Budući da je lajtmotiv ovogodišnjeg festivala ljubav, festivalski program obuhvatit će i likovni maraton posvećen ljubavi, tribinu te književne večeri posvećene temi ljubavi. 
Uz književna zbivanja koja će se odvijati u Zagrebu, dio festivalskog programa pod nazivom ˝Knjige u cipelama˝ održat će se u Krapini, Belišću, Karlovcu i Bjelovaru.


Dobitnici nagrade ˝Ovca u kutiji˝
Dobitnici nagrade ˝Lice knjige˝



kontakt:


˝Knjiga u centru˝
Predraga Heruca 4, 10 000 Zagreb
Mob: + 385 98 90 44 302
e-mail: knjiga-u-centru@net.hr