Preskočite na glavni sadržaj

Zlatni lav Umag - Leone d´oro Umago

 Zlatni lav Umag - Leone d´oro Umago
Međunarodni festival komornog teatra ˝Zlatni lav˝ - festival  profesionalnog komornog teatra utemeljen na ideji trianguluma / convivenze triju naroda koji žive uz granicu: hrvatskog, slovenskog i talijanskog. U izbor selektora ulaze različiti oblici profesionalnog komornog teatra - od komornih scena velikih kazališnih kuća do neinstitucionalnih kazališnih ansambala i eksperimentalnih kazališnih formacija, a na festivalu nastupaju i umjetnici iz drugih zemalja regije.
vrijeme: 14.06.2013. - 23.06.2013.

Tema  14. festivala ˝Zlatni lav˝: Od artizma do obiteljskog kazališta. U konkurenciji za Grand prix bit će prikazano devet predstava -  sedam iz Hrvatske i  dvije Slovenije: ˝Ruke po Ranku˝  Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu, na tekst Ranka Marinkovića i Vesne Kosec-Torjanac, ˝Mistero Buffo˝ talijanskog nobelovca Daria Foa u režiji i izvedbi Valtera Roše iz Istarskog narodnog kazališta – Gradskog kazališta Pula, ˝Ćelava pjevačica˝ Eugenea Ionesca i Ane Prolić, u izvedbi Kazališta slijepih i slabovidnih Novi život iz Zagreba, ˝'Marlene Dietrich˝ Nebojše Popa-Tasića, u produkciji Prešernovog gledališča Kranj i režiji Primoža Ekarta, ˝Izbaci uljeza˝  Billa Manhoffa u izvedbi Gradskog kazališta ˝Zorin dom˝ iz Karlovca,  autorski rad Nataše Matijašec Rošker, Branka Jordana i Davora Herge ˝Do tu sega gozd˝ u produkciji Slovenskog narodnog gledališča  iz Maribora, te tri predstave Kerekeš teatra iz Varaždina: ˝Skupština˝, ˝Povratak ratnika˝ i ˝Debitanti˝.  

O nagradama će odlučivati žiri u sastavu Jasna Ornela Bery, glumica, Helena Minić, glumica, Dražen Ferenčina, redatelj,  te publika.

Festival će završiti dodjelom nagrada i koncertnim nastupom ukrajinske sopranistice Olge Kaminske.

Umjetnički ravnatelj festivala: Damir Zlatar Frey.


14. međunarodni festival komornog teatra ˝Zlatni lav˝ / raspored programa  



kontakt:


Međunarodni festival komornog teatra  "Zlatni lav" / Festival internationale del teatro da camera˝Leone d´oro˝
Trgovačka 6 / Via commerciale 6, 52470 Umag/Umago  
Tel / fax + 385 52 743 447
E-mail: info@zlatni-lav.com