Preskočite na glavni sadržaj

9. riječke ljetne noći

9. riječke ljetne noći
Veliki ljetni festival u Rijeci,  nudi  raznovrstan glazbeni i scenski program u rasponu od klasične drame i praizvedbe novih dramskih tekstova do nastupa uličnih kazališta, od koncerata klasične glazbe i nastupa svjetski poznatih opernih umjetnika do nastupa poznatih izvođača s hrvatske estrade. Za trajanja  festivala riječki trgovi i terase pretvaraju se u pozornice na otvorenom, a dio programa odvija se i u napuštenim tvorničkim halama.
vrijeme: 19.06.2012. - 24.07.2012.


Na programu 9. riječkih  ljetnih noći su dva velika premijerna projekta, oba koprodukcije: musical „Guslač na krovu“ u kojem sudjeluju svi umjetnički ansambli riječkog Kazališta, koji će u koprodukciji s Festivalom Opatija biti  premijerno izveden na opatijskoj Ljetnoj pozornici te Goldonijeva komedija „Gostioničarka Mirandolina“ u koprodukciji s festivalom Grad-teatar iz Budve. Izdvaja se i velika multimedijalna izložba scenografija Dalibora Laginje  pod nazivom „Pozornice“ na pozornici riječkog HNK Ivana pl. Zajca.

Festival će započeti na Gatu Karoline Riječke, gdje će španjolsko-argentinska grupa Puja! prirediti spektakl „Do Do Land“, ˝balet u zraku s glazbom uživo˝.  Posljednjeg dana festivala na krovu riječkog Tower centra upriličit će se dodjela festivalskih nagrada: Nagrade Novog lista i Nagrade publike.



9. riječke ljetne noći / program


Festival je prvi put održan 2004. godine.

 


kontakt:

 
Hrvatsko narodno kazalište "Ivana pl. Zajca"  
Uljarska 1, 51 000 Rijeka  
Tel: + 385 51 35 59 07  
Fax: + 385 51 21 26 00  
E-mail: zajc@hnk-zajc.hr