Preskočite na glavni sadržaj

37. međunarodni susret harmonikaša Pula

37. međunarodni susret harmonikaša Pula
Međunarodni festival harmonike u organizaciji OKUD-a Istra iz Pule, tradicionalna manifestacija čiji je cilj unapređivanje sviranja na harmonici i njezina popularizacija. Susret je natjecateljskog karaktera, a uz natjecanje namijenjeno solistima, komornim sastavima i orkestrima koje ocjenjuje međunarodni žiri sastavljen od eminentnih pedagoga, koncertista, dirigenata i skladatelja, na programu su i drugi sadržaji vezani uz harmoniku - koncerti, izložbe, predavanja.
vrijeme: 25.04.2012. - 28.04.2012.

Očekuje se da će 37. međunarodni susret harmonikaša, koji je otvoren svim dobnim skupinama, okupiti više stotina sudionika - učenika, pedagoga, dirigenata, koncertista i skladatelja.
 
Susret  je prvi put održan 1964. godine pod nazivom Susret harmonikaških orkestara i solista. Održava se u početku godišnje, a potom, od 1983., bijenalno. Godine 1993. prerasta u Međunarodni susret harmonikaša (također mijenja ritam održavanja - najprije bijenalni, pa od 2008. ponovno godišnji), te s vremenom postaje harmonikaška manifestacija važna u međunarodnim razmjerima, koja znatno pridonosi afirmaciji harmonike kao instrumenta jednakopravnog drugima u pogledu mogućnosti interpretacije ozbiljne glazbe.


Program i raspored natjecanja 37. susreta


kontakt:


OKUD "Istra"  
Stankovićeva 4, pp 99, 52 100 Pula  
Tel/fax: + 385 52 543 596  
E-mail: okud-istra@pu.t-com.hr
 


37. međunarodni susret harmonikaša / propozicije