Preskočite na glavni sadržaj

Test!13

Test!13
Test! (Teatar studentima!) je međunarodni festival studentskog kazališta i multimedijalnih umjetnosti, utemeljen s namjerom da ostvari mrežu suradnje među studentskim i neovisnim kazališnim grupama na regionalnoj i europskoj razini.
vrijeme: 24.04.2012. - 28.04.2012.



Test!
 je svoj put započeo 2000. godine kao smotra hrvatskog studenskog kazališta. U međuvremenu, izrastao je u međunarodni projekt, a od  2004. godine izvedbenom se programu pridružio i multimedijalni  koji predstavlja radove vizualnog i konceptualnog karaktera mladih umjetnika i studenata iz područja vizualnih umjetnosti.

Ove godine fokus festivala je na kreativnim procesima, a tema je ˝Apokalipsa spolova˝. Naglasak je na pitanjima što je ženska, a što muška umjetnost, koja je uloga rodnih identiteta u stvaranju i istraživanju umjetnosti te do koje je mjere identitet umjetnika određen rodnom pripadnošću. Na programu su kazališne i plesne predstave, multimedija, happening i performansi, a sudjeluju studenti, mladi umjetnici, profesionalci i amateri. Glavni kriterij sudjelovanja je kvalitet rada, predanost istraživanju vlastitog kreativnog potencijala i društveni angažman.

Festival je od 2001. godine učlanjen u  International University Theatre Association - IUTA, Međunarodnu organizaciju studentskog kazališta, sa sjedištem u Liegeu, Belgija.


Test!13 / program

 

kontakt:
 

TEST! – teatar studentima  
Savska 25, 10 000 Zagreb  
Tel/fax: + 385 1 45 93 552
E-mail: test@test.hr 



Test!13 / poziv za sudjelovanje