Preskočite na glavni sadržaj

Festival zagrebačkih kazališnih amatera (FZKA)

Godišnji festival zagrebačkih kazališnih amatera (FZKA).  Najboljima se dodjeljuju festivalske nagrade:  "Daska koja život znači" za najbolju predstavu u cjelini, "Daska koja život znači" za najbolju mušku ulogu, "Daska koja život znači" za najbolju žensku ulogu, "Daska koja život znači" za najbolji suvremeni dramski tekst ili predložak za igru. Nagrada za najbolji tekst dodjeljuje se isključivo dosad neizvođenim i neobjavljenim tekstovima suvremenih hrvatskih autora.
vrijeme: 17.04.2012. - 18.04.2012.
Festival zagrebačkih kazališnih amatera (FZKA).  Najboljima se dodjeljuju 4 festivalske nagrade:  "Daska koja život znači" za najbolju predstavu u cjelini, "Daska koja život znači" za najbolju mušku ulogu, "Daska koja život znači" za najbolju žensku ulogu, "Daska koja život znači" za najbolji suvremeni dramski tekst ili predložak za igru. Nagrada za najbolji tekst dodjeljuje se isključivo dosad neizvođenim i neobjavljenim tekstovima suvremenih hrvatskih autora.
Predstave izabrane za FZKA prihvaćaju se kao isključiva predselekcija za državni festival (Festival hrvatskih kazališnih amatera - FHKA) koji se svakog svibnja održava u organizaciji Hrvatskog sabora kulture.