Preskočite na glavni sadržaj

57. splitsko ljeto

57. splitsko ljeto
Tradicionalni ljetni festival opere, drame, plesa i glazbe u ambijentalnim prostorima grada Splita - u povijesnoj jezgri grada i izvan nje. Festival, uz  produkciju HNK Split, ugošćuje i glazbene, scenske, plesne izvedbe iz zemlje i inozemstva. Najboljim predstavama u glazbi i drami dodjeljuje se nagrada ˝Judita˝ dnevnog lista ˝Slobodna Dalmacija˝.

 
vrijeme: 14.07.2011. - 14.08.2011.

Program 57.splitskog ljeta sastavljen je od dramskog, opernog, baletnog, glazbenog, filmskog i likovnog programa.
U opernom programu najavljena je premijera opere ˝La Gioconda˝ Amilcarea Ponchiellia, u režiji Ozrena Prohića i pod dirigentskom palicom Nikše Bareze, gala koncert opernih arija na splitskim Prokurativama,  te, tradicionalno,  izvedba opere Jakova Gotovca  ˝Ero s onog svijeta˝ u Vrlici.
U baletnom programu izdvaja se premijera ˝Grka Zorbe˝ Mikisa Teodorakisa na splitskim Prokurativama, u koreografiji Ištvana Herzoga.
Dramski program  donosi  premijeru Euripidove ˝Hekube˝ u režiji Felixa Alexa, zatim predstavu - performans ˝Satis sunt mihi pauci˝ u režiji Jean Michellea Bruyerea, te reprizu  prošlogodišnje produkcije ˝Smij i suze starog Splita˝ Ivana Kovačića, u režiji Gorana Golovka. Najavljeno je i gostovanje predstave ˝Revizor˝ Dubrovačkih ljetnih igara (koprodukcija sa Zagrebačkim kazalištem mladih, u režiji Jerneja Lorencija).
U koncertnom programu nastupit će, prema najavama, Hrvatski nacionalni mandolinski i gitarski orkestar, Ciuorlonis kvartet iz Litve, Splitski gudački kvartet, Orkestar HNK Split sa solistima Kemalom Gekićem i Krešimirom Lazarom, Zagrebački puhački kvartet sa solistom Simonom Trpčevskim, Mate Matišić trio i Stochelo Roemberg, gitarist Srđana Bulata te njemački trio ˝Muttis Kinder˝.
Splitsko ljeto najavljuje i raznolik izložbeni i filmski program.

Ravnatelj  57. splitskog ljeta je Nikša Bareza. Savjetnica za dramski program je Senka Bulić, a za baletni brogram Almira Osmanović.

Splitsko ljeto ide u red naših najstarijih i najatraktivnijih ljetnih festivala - redovito se održava od 1954. godine. 


kontakt:
 

Hrvatsko narodno kazalište u Splitu  
Trg Gaje Bulata 1, 21000 Split  
Tel: + 385 21 344 999; + 385 21 345 362
Fax: + 385 21 361 260  
E-mail: splitsko-ljeto@hnk-split.hr