Preskočite na glavni sadržaj

DOPUST

DOPUST
Godišnja manifestacija ˝proširenog performansa˝, sastoji se od tri komponente: akcije, interakcije i edukacije. Publici nudi različite sadržaje: perfromanse, multimedijalne hepeninge, interaktivne radove, projekcije, umjetničke prezentacije i javne diskusije, a  autorima prostor za istraživanje i izražavanje te mogućnost umrežavanja i razvijanja.
vrijeme: 13.05.2011. - 21.05.2011.


Ovogodišnji DOPUST  problematizira pojam centralizacije u okviru socijalnih formi i kulturno-umjetničkog nasljeđa. Manifestacija  će okupiti poznata imena hrvatskog performansa, a odvijat će se u Splitu, Dubrovniku, Rijeci i Zagrebu.  Live izvedbe u pojedinom gradu emitirat će se live-streamingom preko interneta. U sklopu Dana odvijat će se i četverodnevna eksperimentalna radionica, ˝program unutar programa˝, u Dvorani Jedinstvo u Zagrebu, koju će realizirati udruženi studenti umjetničkih akademija iz navedenih gradova.
Program ove godine uključuje i okrugli stol na temu DEcentralizacije, (moderatorica: Dea Vidović).

Četvrto izdanje DOPUST-a nastalo je u suradnji s udrugom ˝Drugo More˝ iz Rijeke i ˝Art radionicom Lazareti˝ iz Dubrovnika., a realizaciji projekta pridonijeli su i  MKC Split, Clubture Zagreb, Pogon - Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade, Galerija SC, Zagreb, Galerija Nano, Zagreb i drugi.



DOPUST 2011/  raspored događanja


kontakt: 


Udruga DOPUST
Domovinskog rata 82, 21 000 Split
Mob: + 385 91 15 47 714
E-mail: dopust.st@gmail.com