panorama


 

Film

Film se na hrvatskom tlu pojavio nešto manje od godinu dana nakon prvih pariških projekcija braće Lumiere: 8. listopada 1896. u Zagrebu je održana prva filmska projekcija, a na repertoaru su bili upravo filmovi Lumierovih.
 

Likovne umjetnosti

Pregled hrvatskog kulturnog prostora, povijesti hrvatske umjetnosti i spomenika kulturne baštine.
 

Kulturni turizam

Kulturni turizam na CultureNet-u treba omogućiti kulturnim i turističkim djelatnicima međusobno povezivanje te dostupnost informacija radi stvaranja sustavne ponude hrvatskog kulturnog turizma.
 

Medijska umjetnost

Prvi pregled i pokušaj određivanja pojma medijske umjetnosti u Hrvatskoj u povjesnom kontekstu i sastavljanja relevantne baze podataka. 
 

Književnost na novim medijima

Nema sumnje kako je knjiga preživjela najavljenu kataklizmu, no jednako tako je i neupitno kako je došlo do smjeni paradigmi pisanja, ali i čitanja.
 

Kazalište

Malo je koja kultura uspjela odolijeti Talijinu zovu i ne razviti barem rudimentarne oblike kazališne umjetnosti, pa tako ni hrvatsku kulturu taj zov nije zaobišao.
 

Glazba

Može se reći da stablo glazbe u Hrvatskoj, a polako i u svijetu, dobiva sve više mladih grana, bogatiju krošnju i sve čvršće i dublje korijene, i to u svim područjima i žanrovima.
 

Ples

Prva sistematska obrada područja plesa u Hrvatskoj. Od povijesnog pregleda, preko folklora do suvremenog plesa i klasičnog baleta.