Preskočite na glavni sadržaj

Sa(n)jam knjige u Istri

Sa(n)jam knjige u Istri
Sajam knjiga u Puli, velika kulturna manifestacija u Istri, koja okuplja nakladnike, autore, prevoditelje i čitatelje. Ima obilježja festivala, jer uz prigodnu prodaju knjiga nudi i iznimno bogat program popratnih događanja - susrete publike s autorima, predstavljanja nakladnika, okrugle stolove na zadane teme, izložbe, scenske, filmske  i video priredbe i drugo.
vrijeme: 03.12.2010. - 12.12.2010.


Ovogodišnji  Sa(n)jam  knjige u Istri održava se na temu  ˝Knjiga i film˝.  U 109 sajamskih događanja sudjelovat će oko 155 gostiju i autora, među kojima izraelska spisateljica Zeruya Shalev, autorica bestselera 'Ljubavni život' te redateljica i glumica Maria Schreder koja je roman pretočila u film.  Među autorima koji će se predstaviti su i Viktor Žmegač, Dušan Karpatski, Geert Mak, Karl Markus Gauss, Clemens Meyer, Igor Duda i Vojo Šiljak.

Na rasporedu 16. Sa (n)jam knjige u Istri naći će se već poznati programi: Doručak s autorom, Suton uz knjigu, Razgovori iza zavjese, Bertijev program kinoromana, Sa(n)jam knjige u knjižnici. Najavljeni su i novi programi: Andijev program: Postscriptum, koji će voditi Boris Dežulović i Predrag Lucić,  program Hollycook, u kojem će se publici predstaviti poznati hrvatski gastronomi. Čak 33 događanja raspoređena u tri nova programa vezana su za glavnu  temu sajma ˝Knjiga i film˝: Zameo ih film, program koji oslikava povezanost knjige i filma, program Američka noć i noćni program Ponoćni kauboj u kojem će se razgovarati o filmovima u pripremi. Tu je i program Filmske (op)sesije  posvećen gostu sajma Darku Suvinu i njegovim metamorfozama znanstvene fantastike u filmu. U sklopu Sajma održat će se i okrugli stol pod nazivom: Ja nisam otvorena knjiga.

U okrilje sajma vraćaju se dva događanja koja se zbog recesije ove godine ne bi mogla samostalno održati:  festival Polis Jadran Europa te ˝mali sajam˝ Monte Librić s programima Piknik s autorom i Priča za laku noć. Festival Polis Jadran Europa na temu ˝Kinematički grad˝ održat će se 9. prosinca na više lokacija u gradu.

Knjižna nagrada "Kiklop" za postignuća u književnoj produkciji nakladnika iz Hrvatske što se od 2005. godine redovito  dodjeljuje u sklopu Sajma dodjelit će se  ove godine u trinaest kategorija. Nagrada  „Kiklop“ 2010. za životno djelo bit će uručena Slavku Goldsteinu.

Prvi Sa(n)jam knjige u Istri održan je 1995. godine.


Nakladnici na 16. sajmu knjige u istri

Autori, predstavljači i sudionici  na 16. sajmu knjige u Istri



kontakt:

 Udruga Sanjam knjige u Istri
Laginjina 5, 52 000 Pula
Tel: + 385 52 222 865  
Fax: + 385 52 222 869  
E- mail: sajam@sanjamknjige.hr