Preskočite na glavni sadržaj

Dani čipke u Lepoglavi 2011.

Dani čipke u Lepoglavi 2011.
Međunarodni festival čipke u gradu iz kojeg potječe jedna od naših najpoznatijih čipki - lepoglavska čipka. Uz čipkarske radove iz raznih europskih zemalja redovito se izlažu i čipke iz hrvatskih čipkarskih središta. Izložbu prate čipkarske radionice, stručni skupovi i predavanja o temama vezanim uz čipkarstvo te brojni drugi programi.
vrijeme: 16.09.2010. - 19.09.2010.


Na izložbama  14. međunarodnog festivala čipke  bit će predstavljeni čipkarski radovi iz  Belgije, Slovenije, Madžarske, Estonije i Hrvatske (Hvara, Lepoglave, Paga, Sv. Marije, Sikirevaca, Trga kraj Ozlja te Čipkarske sekcije Slovenskoga kulturnog društva Triglav iz Splita). Predavanje na temu ˝Ponovo otkrivanje estonskih tradicijskih čipaka˝ održat će Kristina i Priit Halberg, a Lydia Thiels Mertens govorit će o temi ˝Čipka u Belgiji u 20. stoljeću˝.
Uz prodajne izložbe i čipkarske radionice i ove se godine organiziraju koncerti, prezentacije, sajam starih zanata itd.  Bit će  ponovno izložen i šator od čipke, autorice Akiko Sato iz Japana.

Ovogodišnji lepoglavski festival podnaslovljen je ˝Hrvatske čipke i čipkarstvo – UNESCO-ova nematerijalna baština˝, a održava se u povodu obilježavanja međunarodne godine približavanja kultura.


kontakt:


Turistička zajednica Grada Lepoglave  
Trg 1. hrvatskog sveučilišta 7, 42250 Lepoglava  
Tel/Fax: + 385 42 770 137
Mob: + 385 98 967 1209
E-mail: turizam@lepoglava-info.hr