Preskočite na glavni sadržaj

Ethnoambient Salona 2010.

Ethnoambient Salona 2010.
Tradicionalno godišnje glazbeno okupljanje s nakanom promicanja kulturne raznolikosti putem glazbe - koncerti etno i "world" glazbe na Gradini u Solinu na kojima nastupaju poznati hrvatski i inozemni glazbenici, glazbene radionice posvećene sviranju tradicijskih instrumenata i sl.
vrijeme: 22.07.2010. - 24.07.2010.

Na prvoj koncertnoj večeri ovogodišnje Ethnoambiente predstavit će se Vieux Farka Touré, gitarist, pjevač i perkusionist iz Malija sa svojom grupom. Druge večeri nastupit će grupa Arkul iz Bosne i Hercegovine sa sefardskim pjesmama te grupa Kries s tradicijskim pjesmama iz Hrvatske. Završni koncert predstavit će glazbu temeljenu na tradicijskom nasljeđu Bjelorusije i Kolumbije. Iz Bjelorusije dolaze istraživači bjeloruskih drevnih napjeva – grupa Altanka, a iz Kolumbije predstavnici joropo glazbe i plesa - grupa Cimarró

Uz koncerte na programu Ethnoambiente Salona 2010. su i   višednevne radionice sviranja tradicijskih puhačkih glazbala i lijerice.

UNESCO je ove godine uvrstio festival Ethnoambient Salona u svoj program proslave Međunarodne godine približavanja kultura (International Year for the Rapprochement of Cultures).

kontakt:


 
Kopito records d.o.o.
Eugena Kvaternika 3, 44 320 Kutina
GSM: + 385 98 981 23 77
E-mail: antonija@acroanima.hr