Preskočite na glavni sadržaj

61. dubrovačke ljetne igre

61. dubrovačke ljetne igre

Najveća i najreprezentativnija kulturna manifestacija u Hrvatskoj: međunarodni glazbeni, scenski i plesni festival u jedinstvenom ambijentu prekrasnih zatvorenih i otvorenih scenskih prostora renesansno-baroknog grada Dubrovnika. Najboljim dostignućima u glazbenom, odnosno dramskom programu dodjeljuje se nagrada ˝0rlando˝.

vrijeme: 10.07.2010. - 25.08.2010.


61. dubrovačke ljetne igre okupit će više od 2000 umjetnika iz cijeloga svijeta. Na desetak scenskih i ambijentalnih lokacija održat će se više od 70 dramskih, glazbenih, plesnih, likovnih i opernih izvedbi.

U dramskom dijelu programa publika će moći vidjeti praizvedbu drame "Spašeni" hrvatskog dramatičara Tomislava Zajca u režiji Franke Perković, Gogoljevog ˝Revizora˝ u režiji slovenskog redatelja Jerneja Lorencija te reprize Shakespeareovog ˝Hamleta˝ u režiji Ivice Kunčevića, Vojnovićeve jednočinke "Na taraci" u režiji Joška Juvančića te Držićevog "Skupa" u režiji Ivice Kunčevića.
Glazbeni program otvorit će Orffova ˝Carmina Burana˝ u izvedbi Zagrebačke filharmoniije, Akademskog zbora ˝Ivan Goran Kovačić˝ te solista Ivane Kladarin, Dalibora Jenisa i Xaviera Sabate. Na završnom će koncertu Dubrovački simfonijski orkestar pod ravnanjem maestra Ivana Repušića  predstaviti niz najboljih mladih hrvatskih solista uz gosta Denisa Kozhuhkina.

Intendant Dubrovačkih ljetnih igara: Ivica Prlender.
Pomoćnica intendanta za dramski program: Dora Ruždjak-Podolski.
Pomoćnik intendanta za glazbeni program: Ivan Repušić.

Dubrovačke ljetne igre utemeljene su 1950. godine, a od 1956. godine učlanjene su u Europsku udrugu festivala (EFA - European Festivals Association).
 

61. dubrovačke ljetne igre / umjetnici


kontakt:


Dubrovačke ljetne igre
Od Sigurate 1, 20000 Dubrovnik
Tel: + 385 20 326 100
Fax: + 385 20 326 116
E-mail: program@dubrovnik-festival.hr
info@dubrovnik-festival.hr