" />
projekcija

Novi europski filmovi za djecu i mlade u riječkom Art-kinu


vrijeme: 16.03.2019. 16 h
mjesto: Rijeka; Art-kino Croatia, Krešimirova 2

Međunarodni filmski festival za djecu – KinoKino u Art-kino donosi vikend druženje uz višestruko nagrađivane europske filmove za djecu. U subotu, 16. ožujka, u 16 sati, prikazuje se danska obiteljska komedija 'Ja sam William', a nedjelja u isto vrijeme donosi srpsku obiteljsku avanturu 'Zlogonje'. Ulaz na filmove je slobodan!

Obiteljsko druženje u Art-kinu ovog vikenda dobiva poseban zamah jer se za mlađu publiku pripremaju dvije prave filmske poslastice! Iz Danske nam stiže obiteljska komedija Ja sam William o dječaku koji mora živjeti s ekscentričnim ujakom Nilsom, prevarantom i kockarom. Kao da to nije dovoljno, Williama počnu ucjenjivati školski nasilnici, a ujak se zadužuje gangsterima koji hitno žele svoj novac natrag. Malenom Williamu ne preostaje drugo nego spasiti situaciju i priskočiti ujaku u pomoć. Dinamična i simpatična komedija za djecu i mlade priča je o karizmatičnom dječaku koji mora pronaći vlastito mjesto u svijetu bez pomoći odraslih.
 
Debitantski film Zlogonje srpskog redatelja Raška Miljkovića već je oduševio internacionalnu publiku svojom idejom, kreativnošću i toplom pričom koja govori o svim izazovima odrastanja i važnosti prijateljstva. Zlogonje je priča o desetogodišnjem Jovanu, usamljenom dječaku čiji se život iz temelja mijenja dolaskom nove učenice Milice uz čiju će pomoć iskusiti sve što se dotad činilo potpuno nemogućim. Između Jovana i Milice razvija se snažno prijateljstvo koje pozitivno mijenja kako njih same tako i njihovu okolinu; a Jovan shvaća da kako bi postao pravi heroj prvo mora naučiti prihvatiti samog sebe takvog kakav je.
 
Ovi izvrsni filmovi za djecu i mlade u Art-kino stižu s Međunarodnog filmskog festivala za djecu – KinoKino kojeg vodi organizacijski tim Zagreb Film Festivala, a vikend pred nama jedinstvena je prilika da ih pogledate na velikom platnu Art-kina!

(R.P.B., 15.03.2019)