najave

Noć glazbe i Kava s Bachom u Karlovcu


vrijeme: 22.03.2019. - 23.03.2019.
mjesto: Karlovac

Glazbeni događaj 'Noć glazbe i Kava s Bachom u Karlovcu' održava se peti put u organizaciji Glazbene škole Karlovac, kao projekt edukacije publike i obilježavanja 334. rođendana Johanna Sebastiana Bacha. 

"Noć glazbe u Karlovcu", događaj kojim se obilježava 334. rođendan velikog skladatelja, počinje u petak, 22. ožujka 2019. u 15 sati koncertom najmlađih polaznika.

Na sedam uzastopnih koncerata kroz 9 sati programa će nastupiti preko 150 solista, 4 velika ansambla učenika i akademskih glazbenika. Gosti ovog glazbenog događaja su učenici glazbenih škola iz Osijeka, Splita, Zagreba, Varaždina, Sesveta, Pule, Labina, Slatine, Ogulina, Jastrebarskog, Koprivnice i Budimpešte. Na koncertima će nastupiti i renomirani umjetnici kao i Karlovački komorni orkestar Glazbene škole Karlovac. U goste nam stižu slavni mladi umjetnici, pijanistica Mia Pečnik, pijanist Lovre Marušić, poznati slavonski tamburaš Mario Zbiljski i Akademski sastav Glazbene staze iz Zagreba.
     
Cijeli program prenosit će se na velikom ekranu u parku ispred Glazbene škole Karlovac i bit će vidljiv duž Šetališta dr. F. Tuđmana. Program će se uživo prenositi u centru Vojnića i Ogulina a Live stream će biti dostupan na internetskoj stranici škole (www.glazbena-ka.hr).
  
"Kava s Bachom"
subotnji je dio programa koje je  podržalo više od 30 ugostiteljskih objekata u Karlovcu, Ogulinu, Lasinji, Plaškom, Ribniku, Vojniću, Ozlju, Slatkovodni akvarij Aquatika, Trgovački centar Gavranović, Obrazovni centar Marković, Dil-Turist, Obiteljski dom za starije i nemoćne „Lijepi dani“, Domovi zdravlja Vojnić i Ozalj, Cvjećara Krizantema. Njihovi će posjetitelji tijekom subotnjeg prijepodneva 23. ožujka, od 10 do 12 sati, imati priliku uz kavu uživati u jazz, blues i rock obradama Bachovih skladbi koje će se emitirati na Hrvatskom radio Karlovcu,Trend Radiju i Radio Labinu. Održat će se i klasični koncert J.S.BACHA u jednom od karlovačkih kafića.

Istovremeno će se u Glazbenoj školi Karlovac održati zanimljiva, stručna, popularna i edukativna predavanja i koncert  muzikologinje Glazbene škole Karlovac Tereze Špralje, učenika srednje glazbene škole i čembalistice Linde Mravunac Fabijanić. Predavanje će se live streamom prenositi i u škole, muzeje, knjižnice i čitaonice Karlovačke županije i šire putem poveznice glazbena-ka.hr/live na internetskoj stranici škole bit će dostupno i svim ostalim zainteresiranim sudionicima projekta.
 
Cjelokupni program otvoren je za javnost i besplatan za posjetitelje.
 
www.glazbena-ka.hr

(D.H.F., 15.03.2019)